Oslo lufthavn er åpen for flytrafikk

Del

Oslo lufthavn åpnet igjen for flytrafikk klokken 15.30. Forsinkelser må påregnes gjennom ettermiddagen og kvelden.

Foto: Avinor
Foto: Avinor

Det var tett snøvær og vind som førte til at Avinor stengte Oslo lufthavn for alle ankomster og avganger i tre timer. 

– Av sikkerhetsårsaker valgte vi å stenge flyplassen for trafikk i tre timer. Når det snør så tett at bakkelysene ikke er synlige nok, så er det heller ikke forsvarlig å avvikle trafikk ved Oslo lufthavn. Det er en vanskelig beslutning som påvirker mange, men som har vært helt riktig i den ekstraordinære værsituasjonen vi har hatt i dag, sier lufthavndirektør Stine Westby ved Oslo lufthavn. 

Hva vil skje utover dagen? 
Nå er trafikken i gang ved Oslo lufthavn, men lufthavndirektøren forbereder passasjerene på at det vil ta litt tid å få motoren ordentlig i gang igjen, og at forsinkelser og kanselleringer på påregnes i dag. 

– Det tar tid å få aviset flyene og få alt utstyret i gang igjen, men vi jobber på spreng for å få flyene av gårde. Vi overvåker også værsituasjonen nøye i timene fremover, sier hun. 

Lufthavndirektøren oppfordrer de reisende til å følge godt med på informasjonen de får fra sitt flyselskap, og at de som skal ut og reise i kveld beregner ekstra god tid til flyplassen. 

– Sjekk reiseveien til og fra flyplassen nøye. Det vil være krevende forhold for tog, buss og bilister også i timene fremover.  

Enorme snømengder
Det har i dag vært 80 brøytebiler i sving for å holde flyplassen snøfri. 

– Utfordringen har vært de store snømengdene som har falt i kombinasjon med vindforholdene. Snøen har blåst tilbake igjen så fort vi har fått brøytet den vekk, og med 13.000 kvadratmeter som skal holdes så rene at fly kan lette og lande, så blir det krevende selv for vårt erfarne brøytelag. Siden 2012 har vi måttet stenge rullebanene tre ganger inkludert i dag, så dette er en situasjon helt ut over normalen, sier Westby. 

Utfordringer med nettsiden 
Avinor opplever utfordringer med hjemmesiden på grunn av høy pågang. Det anbefales å benytte Avinor sin app for å holde deg oppdatert på flytider. Så fort det blir endringer vil Avinors sosiale medier oppdateres.  

Reisende kan følge med på Oslo lufthavn sin Facebookside og Avinor sin Twitter/X for å holde seg oppdatert på situasjonen. 

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye