Lufthansa Group styrker sin satsing i Norge med nye ruter og økt kapasitet i sommerprogrammet 2024

Del

Avinor har gleden av å kunngjøre at Lufthansa Group intensiverer sin satsing på Norge som en del av sitt sommerprogram for 2024. Denne utvidelsen er et svar på den økende interessen for Norge som reisemål, spesielt fra europeiske reisende. Trondheim blir ny Lufthansa-destinasjon fra München.

Lufthansa satser videre på Norge
Lufthansa satser videre på Norge Lufthansa Group Lufthansa Group

– Dagens kunngjøring viser nok en gang Lufthansa Groups engasjement i det norske markedet. Etter pandemien har vi gradvis utvidet vår tilstedeværelse i Norge og sett en stadig sterkere etterspørsel, både utgående og innkommende. I år vil Lufthansa Group tilby mer enn 150 ukentlige avganger fra 7 byer i Norge, sier Flemming Nordestgaard, General Manager for Lufthansa Group i Danmark og Norge 

Nye ruter og økt kapasitet
Lufthansa kunngjør i dag følgende nye ruter og økninger i kapasiteten: 

München til Trondheim (ny rute): To ukentlige avganger fra 28. April. 
München til Bergen: Økning fra én ukentlig avgang til seks ukentlige avganger. München til Oslo: Økning fra tre til fire daglige avganger.
Frankfurt til Bergen: Økning fra 14 ukentlige avganger til 18 ukentlige avganger, med fire ekstra ukentlige flyvninger. 

Utvidelser fra andre flyselskaper i Lufthansa Group:
I tillegg til Lufthansas nye ruter, vil andre medlemmer i Lufthansa Group introdusere følgende ruter til Norge: 

SWISS: Fra Genève til Oslo, fra 2. april.
Discover Airlines: Fra Frankfurt til Harstad/Narvik, Evenes, fra 16. mai, og fra Frankfurt til Alta, fra 19. desember.
Edelweiss: Fra Zürich til Harstad/Narvik, Evenes, fra 10. juni. 

Disse utvidelsene fra Lufthansa Group underbygger Norges voksende posisjon som attraktivt reisemål.
– Vi ser en sterkt økende interesse for Norge blant internasjonale markeder, spesielt i Europa. Lufthansa Groups økte tilstedeværelse i Norge er et konkret bevis på denne trenden," sier Nina Julianne Jensen, ruteutvikler i Avinor. 

Kontakter

Lufthansas pressetelefon (kun for journalister)
+49 (0)69 696 2999
lufthansa-group@dlh.de

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye