Norsk Byggebransje fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker

Del

– Løfte frem gode rollemodeller for ungdom og fokus på positive historier fra bransjen, er to viktige tiltak for å styrke rekrutteringen til yrkesfagene. Sammen med Norges Hyggeligste Håndverker gjør vi disse tiltakene sterkere, sier Ellen Øiesvold (daglig leder og ansvarlig utgiver) i Norsk Byggebransje.

Ellen Øiesvold, daglig leder og ansvarlig utgiver i Norsk Byggebransje
Ellen Øiesvold, daglig leder og ansvarlig utgiver i Norsk Byggebransje

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for åttende året på rad, og Norsk Byggebransje er naturligvis med på laget. Som en ledende nyhetsformidler innen byggebransjen ønsker Norsk Byggebransje å bidra gjennom å formidle gode og fine historier fra bransjen samt skape oppmerksomhet rundt selve kåringen.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg er svært fornøyd med å ha Norsk Byggebransje med på laget. 

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet. Norsk Byggebransje jobber for de samme målene, og ved å samarbeide om formidlingen sikrer vi at budskapet når bredere ut til befolkningen og bransjen, sier Husstad-Nedberg. 

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2023 kom det inn over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn over 10 000 nominasjoner og nesten to millioner stemmer på syv år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener. Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

________________________________________

Om Norges Hyggeligste Håndverker

  • Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Å styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag. 

  • Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrker rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

  • Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

  • Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024, åpner for nominasjoner etter påske, og prisutdelingen finner sted i september 

  • Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

  • Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

  • Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

  • Media: generer 200+ presseoppslag per år

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Mittanbud ble startet i 2009 og er Norges største anbudstjeneste. Vi formidler anbud til over 30 000 leverandører over hele landet, basert på forbrukerens beskrivelse av jobben og hvor i landet arbeidet skal utføres. Hver uke sender vi ut 5 000 nye jobber til bedriftene i tjenesten.

Følg pressemeldinger fra Mittanbud

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mittanbud på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mittanbud

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye