OsloMet

Utsatte unge fikk tilbake troen på seg selv

Del

– Vi ser en skarp økning i unge som kommer seg i jobb etter deltakelse i programmet, et svært gledelig resultat, sier professor Ira Malmberg-Heimonen ved Fakultet for samfunnsvitenskap, OsloMet.

Tre unge kokker på et kjøkken
Poenget er å få folk raskt ut i jobb med spesialisert veiledning, gjerne kombinert med utdanning, som er viktig for mange unge. Maskot, NTB Scanpix

Et program som bygger på tett samarbeid mellom NAV og helse bidrar ikke bare til økt arbeidsdeltakelse, men også til større livsmestring for noen.

Den ferske studien publiseres av Arbeidsforskningsinistuttet AFI, OsloMet, i dag, og kan leses her (oda.oslomet.no)

Tilbudet gjelder de aller mest utsatte, der flere har vært svært syke og i behandling i barne- og ungdomspsykiatrien lenge. 

Programmet skal hjelpe de som har mistet helt troen på seg selv og egen arbeidsevne etter dårlige erfaringer på skolen. 

Les intervju med forskerne her (oslomet.no).

Følges opp av egen jobbspesialist

Som deltaker i programmet blir hver ungdom fulgt opp av en dedikert jobbspesialist, en person som er ansatt i NAV og har lang, relevant arbeidserfaring samt betydelig kunnskap innen veiledning og jobbstøtte.  

Målet er at de unge får jobbe eller tatt utdanning samtidig som de er til behandling. Resultatene viser at IPS ung kan danne grunnlag for bedre livsmestring hos unge og at jobbspesialist er en viktig brikke for å få utsatte unge ut i arbeidslivet. 

Poenget er å få folk raskt ut i jobb med spesialisert veiledning, gjerne kombinert med utdanning, som er viktig for mange unge.  

– Deltakelse i arbeidslivet er en del av behandlingen, og et av poengene er at de unge ikke trenger å være friskmeldte før de begynner å jobbe. De skal få hjelp til å mestre jobben samtidig som de er i behandling for sine plager, sier Kjetil Frøyland, forsker I ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, OsloMet.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg pressemeldinger fra OsloMet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye