Norges Skøyteforbund

Sander Eitrem og Aurora Løvås sikret NM-gull i allround

Del

Sander Eitrem og Aurora Løvås sikret dobbelt gull til Nord-Odal IL under årets NM i allround på skøyter. Eitrem, en klar favoritt til tittelen, levde opp til forventningene og tok sitt tredje NM-gull på rad i allround.

Aurora Løvås
Aurora Løvås Rafal Oleksiewicz NSF/fri bruk

Med Hallgeir Engebråten og Peder Kongshaug ute med sykdom, ble duellen på 10.000m avgjørende mellom Eitrem og Sverre Lunde Pedersen. Begge utøverne gjennomførte et kontrollert løp, men det var Eitrem som til slutt krysset målstreken først på 13.38,35, etterfulgt av Lunde Pedersen på 13.39,19. Til tross for et fall på 500m som ødela NM for Sigurd Henriksen, vant han distansen med imponerende 13.29,74. NM-gullet gikk derfor til Sander Eitrem foran Lunde Pedersen og Kristian Ulekleiv.

I kvinneklassen stod kampen mellom junior Aurora Løvås og Sofie Karoline Haugen, da Ragne Wiklund dessverre måtte stå over NM grunnet sykdom. Løvås, med et solid forsprang før siste distanse, sikret sitt første NM-gull i allround senior, foran Haugen og Marte Bjerkheim Furnee. Selv om Haugen vant 5000m på 7.21,40, beholdt Løvås ledelsen sammenlagt med sluttiden 7.32,93. På samme distanse imponerte også junior Ingrid Håkegård Eichler, som tok andreplassen på distansen med en solid personlig rekord på 7.29,90. 

Det har vært en helg med mange gode prestasjoner med 71 personlige rekorder og mesterskapsrekorder på 500m med Bjørn Magnussen på 35,15 og på 5000m med Sander Eitrem på 6.17,94. Arrangørklubben Stange og Hamar har levert et veldig godt mesterskap. Tusen takk til alle frivillige som har bidratt.

Alle resultater allround

Alle resultater sprint

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Skøyteforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye