KLP

Sterke resultater for KLP Eiendoms kjøpesentre i 2023

Del

22,5 millioner besøkende la igjen rundt fire milliarder kroner på kjøpesentrene til KLP Eiendom i 2023. Dette representerer en sterk økning på 5,9 prosent fra året før, med vekst i besøk og antall handlende.

Byporten Mall of Oslo
Byporten Mall of Oslo KLP Eiendom

Omsetningen viser en økning på 10,3 prosent i 2023 sammenlignet med 2019 for KLP Eiendoms kjøpesenterportefølje. Porteføljen har en samlet verdi på cirka 6,3 milliarder kroner, og inkluderer kjøpesentre i Oslo, Bærum, Sandefjord og Trondheim. Alle har vært viktige bidragsytere til selskapets overordnede suksess.

Godt samarbeid med leietakere viktig

– 2023 viste seg å bli et utfordrende, men godt år for våre kjøpesentre, og vi gleder oss over mange gode resultater hos våre leietakere, sier Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning og kjøpesenter i KLP Eiendom.

KLP Eiendom ser spesielt samarbeidet med leietakerne som en nøkkelkomponent for suksessen.

– Vi jobber konstant med å utvikle oss, og et godt samarbeid med våre leietakere er viktig for oss. Dette har vist seg å være en kritisk faktor for å oppnå gode resultater, sier Raanaas.

Byporten Mall of Oslo er vekstvinner

Ett av høydepunktene for 2023 var innsatsen til Byporten Mall of Oslo, som oppnådde en omsetning på over 1,3 milliarder kroner, en økning på 14,8 prosent. Kjøpesenteret har høyest omsetning per kvadratmeter her i landet.

Byporten Mall of Oslo har et årlig besøk på rundt 12 millioner, og er vekstvinner i KLPs kjøpesenterportefølje for 2023.

Her er omsetningstallene for januar til desember 2023 (oppgitt i millioner kroner):

Omsetning 2023 (Tall i millioner NOK)
KLP Eiendom 3,946
Byporten Mall of Oslo 1,323
Glasmagasinet 495
Paleet 509
Fornebu S 984
Hvaltorvet 634
KLP Eiendom AS er et heleid datterselskap av KLP. Selskapet er en av Norges største aktører innen forvaltning, utvikling og drift av eiendom. KLP Eiendom eier over 2,3 millioner kvadratmeter eiendom, med en markedsverdi på drøyt 90 milliarder kroner.
KLP Eiendom eier og forvalter selv Fornebu S i Bærum, Byporten Mall of Oslo, Glasmagasinet og Paleet i Oslo sentrum, samt Hvaltorvet i Sandefjord. I tillegg eier KLP Eiendom Solsiden kjøpesenter i Trondheim, som forvaltes av Citycon. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Byporten Mall of Oslo
Byporten Mall of Oslo
Last ned bilde
Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning og kjøpesenter i KLP Eiendom
Christopher Raanaas, direktør for hotellforvaltning og kjøpesenter i KLP Eiendom
Last ned bilde

Om oss

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye