Høgskolen i Innlandet

Nye studier ved Høgskolen i Innlandet i 2024

Del

Bachelor i kunstig intelligens, master i bærekraftig skogforvaltning, bachelor i fysioterapi og bachelor i filosofi, politikk og økonomi er blant de nye studiene i studieporteføljen til HINN. 

En kvinnelig student i lyse klær og en mann i svart genser som jobber på en PC på biblioteket med en bokhylle i bakgrunnen.
Høgskolen i Innlandet kan i år tilby studentene en rekke nye studier. Foto: Høgskolen i Innlandet.

Høgskolen i Innlandet kan i 2024 tilby flere helt nye studier ved våre studiesteder og fakulteter. Flere av disse er tidligere beskrevet i detalj, men her finner du en samlet oversikt dere flere av dem omtales.

Se hele studietilbudet vårt her.

–Vi ønsker å tilby solide utdanninger som sørger for at vi utdanner studenter som er med på å løse samfunnets utfordringer. Dette er og skal vi fortsatt være gode på, slik at studentene kan utgjøre en forskjell når de kommer ut i arbeidslivet etter fullførte studier, sier prorektor utdanning, Stine Grønvold.

Nye studier ved en rekke studiesteder

Studieporteføljen til HINN utvikles i tråd med høgskolens strategi. Vi skal være en foregangsinstitusjon på fleksible tilbud og læring gjennom hele livsløpet, og samtidig sørge for å videreutvikle hele studieporteføljen.

HINN er opptatt av å utdanne studenter som har den kompetansen som trengs til enhver tid. Et konkret eksempel er den nye bachelorgraden i kunstig intelligens, der Sparebankstiftelsen Hedmark er med på satsingen.

–Noen nye studier opprettes etter initiativ fra samarbeidspartnere som er opptatt av utdanning. Andre etableres siden vi ser at det er stort behov for den spesifikke typen arbeidskraft og at vi som utdanningsinstitusjon har et ansvar for å sikre bedre rekruttering, som for eksempel til lærerutdanninger og skogbruket, sier Grønvold, og viser til den nye masteren i bærekraftig skogforvaltning, samt studiene master i grunnskolefag  og master i realfagenes didaktikk.

De to sistnevnte studiene er forankret i eksisterende fagmiljø og tar utgangspunkt i tidligere godkjente studietilbud under ph.d.-programmet PROFF.

– Master i grunnskolefag og master i realfagenes didaktikk vil i enda større grad enn tidligere nå tilpasses til målgruppen for studiene, som er lærere med fullført tre eller fireårig lærerutdanning. Målet er at slike tilbud kan få flere lærere med minimum to års erfaring til å ta en erfaringsbasert mastergrad, sier Grønvold.

I tillegg får vi nå grunnskolelærerutdanning 5-10 samlingsbasert på studiested Hamar, og på Kongsvinger får vi et deltidsstudium i vernepleie. Bachelor i Music Business and Production tilbys ved studiested Rena til de som i fremtiden ønsker seg en jobb i musikkbransjen.

Nye studier i Elverum og Lillehammer

I tillegg til disse studiene blir det fra og med høsten mulig å studere bachelor i fysioterapi i Elverum, årsstudium i filosofi og bachelor i filosofi, politikk og økonomi på Lillehammer.

Mens du på årsenheten kan fordype deg i grunnleggende filosofiske spørsmål, vil man på det treårige studiet få en grundig innføring i både filosofiske, statsvitenskapelige og samfunnsøkonomiske temaer.

Bachelorgraden vil rette oppmerksomheten mot hvordan disse tre fagfeltene i kombinasjon kan utfylle hverandre og svare på viktige samfunnsspørsmål.

–Vi ser at vi trenger tverrvitenskapelige tilnærminger til en rekke samfunnsutfordringer. Den nye bachelorgraden i filosofi, politikk og økonomi er etablert med det som bakteppe, og vi ser at lignende studier har svært gode søkertall å vise til de siste årene, sier Grønvold.

Utvikler kontinuerlig studieporteføljen

 I 2023 kunne HINN også se tilbake på opprettelsen av mange nye studietilbud. Det første kullet på bachelor i musikkformidling startet opp høsten 2024, master i offentlig ledelse og styring fikk en ny fordypning i kriseledelse og vi fikk en bachelor i bærekraftig reiselivs- og arrangementsledelse.

–Studieporteføljen vår utvikles år for år, og vi er trygge på at HINN som utdanningsinstitusjon komme styrket ut av de nye studietilbudene vi vil tilby fra høsten av, sier Grønvold.

Fra og med 1. februar kan du søke studier hos oss. Da åpnes vårt lokale opptak og søknadsweb hos Samordna opptak.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

En kvinnelig student i lyse klær og en mann i svart genser som jobber på en PC på biblioteket med en bokhylle i bakgrunnen.
Høgskolen i Innlandet kan i år tilby studentene en rekke nye studier.
Last ned bilde
Prorektor utdanning, Stine Grønvold
Prorektor utdanning, Stine Grønvold
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Innlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye