Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Nominer digital løsning til Brukeropplevelsesprisen!

Del

Prisen hedrer utviklere, designere og virksomheter som har utviklet digitale løsninger som oppfyller prinsippene for universell utforming, god design og gode brukeropplevelser. Fristen for å nominere er 11. februar. 

Logo Brukeropplevelsesprisen
Nå kan du sende inn egne prosjekter eller nominere andres som du mener fortjener Brukeropplevelsesprisen! Bufdir

– Vi er stolte av å presentere en pris som løfter frem fagpersoner og virksomheter som har gjort en ekstra god innsats for å tilby universelt utformede digitale løsninger. Vi håper prisen inspirerer til at enda flere virksomheter investerer i universell utforming, sier avdelingsdirektør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) Anna Bjørshol. 

Målet med Brukeropplevelsesprisen er blant annet å løfte frem hvor viktig det er med et brukerperspektiv i design- og utviklingsfasen av digitale løsninger. Prisen skal også løfte frem norske forbilder som gjør mer enn kun det lovpålagte.   

Alle offentlige og/eller private virksomheter kan nominere 

For å kvalifisere til å konkurrere om prisen må produktet eller løsningen være lansert. Nominasjonen kan gjelde alle typer digitale løsninger, og det er også mulig å vurdere deler av en løsning. 

Alle offentlige og/eller private virksomheter er velkomne til å nominere, og den digitale løsningen kan være til internt eller ekstern bruk.  

Deles ut på Yggdrasilkonferansen 

Brukeropplevelsesprisen deles ut for første gang på Yggdrasilkonferansen i april 2024, og supplerer eksisterende priser som Hedersprisen (IxDA) og Innovasjonsprisen for inkluderende design (DOGA).

Prisen er utviklet av Bufdir, Design og arkitektur Norge (DOGA), Digitaliseringsdirektoratet, IxDA, NRK og Yggdrasilkomiteen.

Alle kriteriene og mer detaljer om prisen kan du lese på bufdir.no. Der kan du både sende inn egne prosjekter og nominere andres som du mener fortjener Brukeropplevelsesprisen.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)

Bufdir er eit fagorgan på områda barnevern, barn, ungdom og oppvekst, adopsjon, familievern, likestilling og ikkje-diskriminering og vald og overgrep i nære relasjonar. Bufetat har ansvar for det statlege barne- og familievernet.

Følg pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye