WWF Verdens naturfond

Invitasjon til markering mot gruvedrift på havbunnen

Del

På vegne av flere norske miljøorganisasjoner inviterer WWF Verdens naturfond til markering utenfor Stortinget tirsdag 9. januar.

Motstanden mot regjeringens planer om å åpne norske havområder for gruvedrift på havbunnen øker. Tirsdag arrangeres nok en markering utenfor Stortinget.
Motstanden mot regjeringens planer om å åpne norske havområder for gruvedrift på havbunnen øker. Tirsdag arrangeres nok en markering utenfor Stortinget. Foto: WWF / Randi Marie Glomsrud

HVA: Markering mot gruvedrift på havbunnen 

NÅR: Kl. 14.00 

HVOR: Utenfor Stortinget, Eidsvolls Plass, Oslo 

Tirsdag 9. januar skal Stortinget votere over om Norge skal åpne for gruvedrift på havbunnen. Den norske miljøbevegelsen vil sammen med aktivister fra utlandet være til stede på Eidsvolls plass kl. 14.00 for å vise politikerne på Stortinget at det er bred motstand mot denne industrien. 

Representanter fra blant annet Greenpeace, WWF Verdens naturfond, Naturvernforbundet, Spire, Natur og Ungdom og den internasjonale organisasjonen Avaaz vil være til stede og gir gjerne kommentarer til pressen. Avaaz har de siste månedene samlet inn over 500 000 underskrifter som krever at Norge stanser planene om å åpne for gruvedrift i dyphavet. Underskriftene vil bli overlevert til en representant fra Stortinget under markeringen. 

Også aktivister fra Frankrike vil delta i markeringen. To av de sterkeste stemmene i den franske klima- og miljøbevegelsen, aktivistene Camille Etienne og Anne-Sophie Roux, vil møte opp utenfor Stortinget tirsdag. I tillegg vil skuespilleren Lucas Bravo, mest kjent for sin hovedrolle i Netflix-serien «Emily in Paris», være til stede. Frankrike har innført et forbud mot gruvedrift i dyphavet, og Bravo har engasjert seg sterkt i saken. 

Norges planer om å igangsette med gruvedrift på havbunnen er svært kontroversielle og har skapt sterke reaksjoner langt utenfor våre landegrenser. Tidligere har over 30 organisasjoner fra hele verden krevd at statsminister Jonas Gahr Støre går av som leder av Havpanelet om planene ikke stoppes. Så langt har 24 land bedt om en pause eller forbud på mineralutvinning til havs, EU-parlamentet har bedt om et moratorium, EUs investeringsbank har ekskludert havbunnsmineraler, og EU-kommisjonen vil ha forbud frem til det er bevist at utvinningen ikke vil skade marint miljø. Over 30 næringslivsaktører inkludert Google, BMW, KLP og Storebrand ber om et moratorium, i tillegg til nesten 800 havforskere fra 44 ulike land

For mer informasjon, sjekk mediebriefen eller ta kontakt.

Pressekontakter: 

Elena Solberg, presseansvarlig i WWF Verdens naturfond 
e-post: elena.solberg@wwf.no
mobil: 48 20 41 30  

Juni Haugan Holden, kommunikasjonsrådgiver i Greenpeace
e-post: juni.haugan.holden@greenpeace.org
mobil: 97 48 48 14 

Om oss

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner med eksperter som jobber i mer enn hundre land. Vi jobber for å bremse klimaendringene, stanse tapet av arter og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye