Thai Airways gjenopptar flyruten Oslo-Bangkok

Del

Thai Airways International har gleden av å kunngjøre at de gjenopptar flyruten mellom Bangkok (BKK) og Oslo (OSL).

Oversiktsbilde over Bangkok, Thailands hovedstad.
Oversiktsbilde over Bangkok, Thailands hovedstad.

Etter en pause siden mars 2020, vil selskapet starte opp igjen den 1. juli 2024 med daglige avganger ved hjelp av et Boeing B777-300ER-fly. Dette er en betydelig økning sammenlignet med tidligere drift, da antall seter økes med ca. 12%.

Ankomst- og avgangstidene vil være som før pandemien, med tidlig morgenankomst i OSL, ettermiddagsavgang fra OSL og tidlig morgenankomst i BKK. 

TG954 BKK-OSL, 00:55 – 07:25 

TG955 OSL-BKK, 14:15 – 06:15 +1

– Det er virkelig en glede å se Thai Airways tilbake på Oslo lufthavn fra 1. juli, sier leder for trafikkutvikling for Asia og Amerika, Ulv Elbirk. – Dette er en svært populær rute, ikke bare for norske reisende som skal til Thailand og videre, men også for mange reisende fra Sørøst-Asia og Oseania, som finner Norge som et attraktivt og eksotisk reisemål.  

Skal frakte passasjerer og fisk
Denne gjenopptakelsen er et viktig skritt for Oslo lufthavn (OSL) med tanke på å styrke asiatisk trafikk. Thai Airways vil betjene mange norske reisende som ønsker å besøke Thailand og andre destinasjoner i Asia og Australia. Samtidig vil det også tiltrekke seg flere gjester fra Thailand, Singapore, Indonesia og andre land i regionen.  

Spesielt sjømatnæringen vil dra nytte av den økte fraktkapasiteten som Thai Airways tilbyr. Dette har vært et ønske fra næringen i flere år, og gjenopptakelsen av flyruten vil bidra til å styrke handelen mellom Norge og Asia. – I tillegg til passasjerer kommer de store mengdene med frakt, spesielt fersk sjømat, som sendes til Bangkok og videre, og denne ruten vil være et kjærkomment tilskudd til allerede etablere fraktruter, understreker Ulv Elbirk. 

Thai Airways offiselle nettside

Nøkkelord

Bilder

Phuket
Phuket
Last ned bilde
Railey beach, Krabi
Railey beach, Krabi
Last ned bilde
Long tail boats i Krabi
Long tail boats i Krabi
Last ned bilde
Banana beach, Phuket
Banana beach, Phuket
Last ned bilde
Wat Chedi Luang, Chiang Mai
Wat Chedi Luang, Chiang Mai
Last ned bilde

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye