Utleiemegleren

Salgsprisene faller - sterkt økende leiepriser

Del

I desember økte leieprisene med 11,2% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med desember i fjor.

- Det er en god balanse mellom tilbud og etterspørsel i leiemarkedet generelt. Dette skyldes boligene som flyttes fra salgsmarkedet til leiemarkedet midlertidig. Likevel opplever vi sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene. Vi mottar også færre oppsigelser fra leietakere, som sannsynligvis skyldes de økende prisene i samfunnet. Folk tar seg ikke råd til å flytte dersom de absolutt ikke må, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.  

Vi opplever sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen. Foto: Johnny Vaet Nordskog
Vi opplever sterkt økende leiepriser, spesielt i pressområdene, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Oslo 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Oslo økte med 6,6% sammenlignet med desember i fjor.

- Desember var som forventet en roligere måned. Leieprisene fortsetter likevel å stige. Boligene med forutsigbare utgifter, med for eksempel oppvarming og varmtvann inkludert i husleien, var mest populære. 2-roms er den mest etterspurte boligtypen. Erfaringsmessig er det større aktivitet i leiemarkedet i januar enn desember. Vi har gode indikasjoner på at det blir en aktiv start på 2024, sier Regiondirektør i Utleiemegleren, Siri Anne Bernum Halck.

Asker og Bærum 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Asker og Bærum økte med 6,0% sammenlignet med desember i fjor.  

- Desember ble som forventet for Utleiemegleren Asker og Bærum. Vi leide ut flere spennende objekter, men markedet var roligere enn i for eksempel november.

- Vi ser tilbake på 2023 som et år med høy leieprisvekst i Asker og Bærum. Juni var spesielt uvanlig, der leieprisene økte med hele 22,3% på én måned i vår portefølje. Hvis samme boligpolitikk føres i 2024, vil nok neste sommer bli likedan; med for få boliger til leie og høyt press i leiemarkedet, sier daglig leder i Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen. 

 

Bergen 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Bergen økte med 8,7% sammenlignet med desember i fjor. Leieprisene for nye, inngåtte kontrakter gir en liten nedgang på 4,8% sammenlignet med 2022. Dette skyldes porteføljesammensetningen.

- Markedet oppleves stabilt med tanke på at vi er i lavsesong, og det meste blir leid ut etter kort tid. Vi anbefaler likevel å starte utleieprosessen tidligere på grunn av lavsesongen. Vi mottar få oppsigelser fra leietakere, som sannsynligvis skyldes de økende prisene i samfunnet. Folk tar seg ikke råd til å flytte om de ikke absolutt må, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen Vest, Lene Stople Gjendem.

Drammen 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Drammen økte med 8,5% sammenlignet med desember i fjor.  

- Desember er ofte en litt roligere måned i leiemarkedet enn resten av året. Selv om interessen har avtatt noe, har det i år vært rekordmange boliger til leie i Drammen og omegn. Noe av forklaringen er nok som tidligere at flere boligeiere velger utleie i påvente av salg. Med økt tilbud og normal etterspørsel, kan nok prisene flate seg ut noe de nærmeste månedene, sier daglig leder i Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Romerike

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje på Romerike økte med 1,8% sammenlignet med desember i fjor. I desember var gjennomsnittlig leiepris for en bolig på Romerike i vår portefølje 14 340 kroner.

Nedre Romerike:  

- På nedre Romerike roet markedet seg betraktelig i siste halvdel av desember. På samme tid i 2022 opplevde vi en økning i leieprisene. Dette på grunn av boligmangelen i Oslo spesielt. Etter et år med en historisk stor økning i leieprisene på Romerike, tyder det meste på at leieprisene vil stabilisere seg fremover. Hovedårsaken til dette er et noe større utbud av boliger, da mange boligeiere leier ut fremfor å selge, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen. 

Øvre Romerike: 

- Desember ble noe roligere enn forventet. Antall annonserte boliger i Ullensaker har holdt seg stabilt det siste kvartalet i 2023. Dette tyder på en god balanse i markedet. Erfaringsvis pleier markedet å ta seg kraftig opp utover i januar, og vi forventer økt aktivitet på våre ledige boliger, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad. 

Stavanger  

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Stavanger økte med 8,4% sammenlignet med desember i fjor. I desember var gjennomsnittlig leiepris for en bolig i vår portefølje 15 067 kroner.

- Vi hadde, som normalt for desember, noe mindre oppmøte på våre visninger. Likevel fikk vi god respons på boligene som lå ute uten behov for å nedjustere leieprisene. Vi opplevde en fin oppdragsinngang med få oppsigelser av eksisterende oppdrag. Mange vurderer fortsatt utleie av bolig som et godt alternativ til salg i Stavanger og omegn, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Magnus Stokstad Fjell.

Trondheim 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Trondheim økte med 8,2% sammenlignet med desember i fjor. 

- Desember er normal sett en rolig måned i leiemarkedet i Trondheim. Til tross for dette, var det rekordmange utleieboliger på markedet. Dette gjør at prisene ikke øker like mye som forventet. Året totalt sett, ga en prisøkning for de fleste boligtyper, men sammenlignet med prisøkningen på leiemarkedet nasjonalt, opplever vi at tilbud og etterspørsel har vært mer stabilt i Trondheim, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan. 

Kristiansand 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Kristiansand og Agder økte med 10,5% sammenlignet desember i fjor.

Utbudet av hybler/bofellesskap utgjør 42% av totale utleieboliger og leiligheter 47%. Resten av markedet 12% består av eneboliger, tomannsboliger og rekkehus.

Gjennomsnittlige husleier i vår portefølje:

  • 1-roms leiligheter 8449 kroner
  • 2-roms leiligheter 10 643 kroner
  • 3-roms leiligheter 13 866 kroner
  • 4-roms leiligheter 16 866 kroner

- Leiemarkedet var noe roligere i desember 2023 sammenlignet med desember 2022. Det er færre utleieboliger i markedet enn normalt for denne måneden. Vi antar at flere utleiere dessverre velger å selge utleieboligene sine på grunn av høy beskatning på sekundærbolig. Dette kan resultere i et lavt utbud, som igjen medfølger høyere husleier fremover, sier daglig leder i Utleiemegleren Kristiansand, Tor-Gunnar Albert.  

Østfold 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Østfold økte med 5,4% sammenlignet med desember i fjor. Gjennomsnittleien for en bolig i porteføljen vår i Utleiemegleren Østfold var 12 844 kroner i desember.

- Desember var som forventet noe roligere inn mot jul. Mot slutten av måneden tok responsen seg opp, og vi forventer en travel januar med mye aktivitet. Antall annonserte boliger i vårt distrikt gikk ned med hele 15,14% i desember. Er man ute etter en utleiebolig vil man trolig oppleve større konkurranse på visningene fremover så vi anbefaler leietakere å være ute i god tid, sier daglig leder i Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. 

Vestfold 

Leieprisene for alle boligtyper i Utleiemegleren sin portefølje i Vestfold og Telemark økte med 7,9% sammenlignet med desember i fjor. Gjennomsnittleien for en bolig i porteføljen vår i Utleiemegleren Vestfold var 12 942 kroner i desember.

- Vi opplever fortsatt bra med henvendelser på våre annonserte boliger, men som forventet, roet markedet seg noe rett før jul, sier daglig leder i Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen. 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har over 17 000 aktive boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til to kontorer i Bergen og seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. 

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

Sterk oppgang i utleieprisene14.2.2024 11:56:20 CET | Pressemelding

Utleieprisene økte med hele 9,3% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med januar 2023. - På lik linje med boligprisveksten i salgsmarkedet, ser vi en kraftig økning i utleiemarkedet. Vi opplever at markedet fortsatt påvirkes av den økte tilførselen av boliger fra de som venter med å selge. Det er mange utleieboliger på markedet, og leietakerne har mulighet til å være mer selektive. Allikevel forventer vi fortsatt stigende utleiepriser, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Leieprisene fortsetter å øke11.12.2023 10:30:00 CET | Pressemelding

I november økte leieprisene med 2,1% for alle boligtyper i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren fikk inn 151 flere oppdrag enn i oktober, som også var en rekordmåned. - November er vanligvis en måned hvor leieprisene stabiliserer seg. Dette er ikke tilfelle i år. Leieprisene fortsetter å øke. Den enorme økningen i antall nye oppdrag på denne tiden av året, skyldes helt klart utfordringene i salgsmarkedet og usikkerheten rundt renteøkningene fremover. Vi forventer høyere leiepriser også i tiden fremover, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

Utleiemegleren signerte rekordmange kontrakter i oktober7.11.2023 11:59:28 CET | Pressemelding

Leieprisen for alle boligtyper øker med 9,7% i Utleiemeglerens portefølje nasjonalt sammenlignet med 2022. Utleiemegleren hadde ca. like mange annonserte boliger i oktober, som i høysesongen i juni. Dette skyldes primært nedgangen i salgsmarkedet. - Utleiemegleren signerte 1157 kontrakter i oktober, som er en økning på over 28% sammenlignet med oktober i fjor. Det var like mange annonserte boliger på markedet i oktober 2023, som i oktober 2019, som var siste normalår før koronapandemien. Dette viser at vi nå har et midlertidig normalisert leiemarked, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Stian Carlsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye