Vipps

Vipps-rekord på julaften

Del

På julaften vippset nordmenn hverandre mer enn 1,5 millioner ganger. Der er mer enn dobbelt så mye som på en vanlig hverdag. Totalt sendte vi 1,5 milliarder kroner med Vipps til venner og familie på den store dagen.

NY REKORD: Nordmenn vippset hverandre for mer enn 1,5 milliarder kroner juleaften 2023
NY REKORD: Nordmenn vippset hverandre for mer enn 1,5 milliarder kroner juleaften 2023 Vipps

Tiden er definitivt forbi da det kun lå harde eller myke gaver under juletreet. I tillegg til ullsokker, slalåmstøvler og brennmerkede skjærefjøler, ble det nemlig også åpnet 341 600 Vipps-betalinger som var pakket inn i digitalt gavepapir.

Gårsdagen vippse-fest slo fjorårets rekorder. I 2022 vippset vi venner og kjære 1,3 milliarder kroner, fordelt på 1,4 millioner betalinger. 327 000 av betalingene på julaften ble sendt med digitalt gavepapir og konfetti.

– Midt i desember var 14 000 digitale pengegaver forhåndsprogrammert til å sendes på julaften. Antallet endte altså til slutt på 341 600, så det er tydelig at flertallet av pengegavene ble pakket inn etter hvert som siste innspurt nærmet seg, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.

De digitale gavene og vennebetalingene ble bokstavelig talt sendt til alle døgnet tider på julaften. Det bør likevel ikke komme som en overraskelse at 32 prosent av transaksjonene skjedde mellom klokken 17 og 20. 

– Absolutt all vippsing på julaften var neppe gaver, men det har ikke så mye å si. Vi er bare glade for å gjøre julen bittelitt mindre knotete, ved å gjøre gaver og betalinger veldig, veldig enkelt.

Kontakter

Om oss

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps.

Vipps gjør det veldig, veldig enkelt å betale og ta betalt. Du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye