Vipps

Apotek og kosmetikk vant julehandelen på nett

Del

Varekjøp med Vipps på nett har skutt til værs i desember. Så langt er økningen i volum og antall betalinger på henholdsvis 19 og 14 %. Veksten er størst innen apotek og kosmetikk.

Vipps/Ilja Hendel

I høst spådde Virke at nordmenn kommer til å bruke 3 % mer penger på årets julehandel enn på fjorårets. Det gjenstår fortsatt noen hektiske innkjøpstimer før fasiten er klar, men tall fra Vipps viser allerede nå at netthandelsveksten i desember blir betydelig høyere. 

Færre bomkjøp 
– Nordmenn har brukt 19 % mer penger på varehandel på nett med Vipps hittil i desember enn i samme periode i fjor. Antallet betalinger for varer på nett har steget med 14 % i samme tidsrom, sier kommersiell leder Vegar Heir i Vipps. 

Tallene baserer seg på statistikk fra butikker som har tilbudt Vipps i minst ett år. 

Heir tror at årets juleshopping har vært godt planlagt av vippsere i hele landet, og at tøffe økonomiske tider gjør at mange sammenligner priser på nettet for å finne de beste tilbudene.  

– Vi så at det var en voksende trend gjennom november og Black Week med økt bruk av tjenester som sammenligne priser på nett. I tillegg ser vi at digitale ønskelister har bredt om seg i de siste ukene, noe som forhåpentligvis også bidrar til at det blir færre skivebommer under juletreet, sier Heir.  

Resepter og sminke 
Apotek og kosmetikk er bransjevinneren innen varehandel på nett i desember. Vi har brukt 38 % mer penger på produkter i denne kategorien og gjennomført 16 % flere betalinger, sammenlignet med samme periode i fjor.  

Daglig leder Thea Kavli i Makeup Mekka bekrefter at veksten i desember har vært god.
– Vi tror mange velger å handle hos oss fordi vi tilbyr kvalitetssminke til en rimelig pris, og gode priser er spesielt viktig i år. Vår julekalender ble utsolgt på rekordtid, og nyhetene vi lanserte i november og desember har vært ekstra populære i årets julehandel, sier Kavli 

Slik er volumveksten vært for Vipps i de øvrige store bransjene så langt i desember: Elektronikk og hvitevarer: 14 %, Møbel og innredning: 2 %, Klær, sko og tilbehør: 1 %, og Sport og fritid: 1 % 

Kontakter

Om oss

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps.

Vipps gjør det veldig, veldig enkelt å betale og ta betalt. Du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye