Kavli Norge

Fikk julegave til mer fiskelykke

Del

Ved hjelp av nominasjoner fra folket, har Kavli valgt ut Lokale initiativer i hele landet som samlet mottar 500.000 kr. Agder Sportsfiskere var en av de lokale hjertesakene som ble tildelt støtte for innsatsen.

Den verdige vinneren, klubben Agder Sportsfiskere, kan se frem mot mer fiskelykke i 2024. Nylig mottok de nemlig imot en solid gavesjekk på 35 000 kr under utdelingen som skjedde under utdelingen på Rema 1000.    

– Det var med overraskelse og glede vi mottok beskjeden om at vi var en av de heldige som ville motta støtte fra Kavlifondet. Dette betyr mye for klubben vår, sier Elin Piscator Sundsdal, styremedlem og fiskeentusiast i Agder Sportsfiskere som har slagordet "Fisking for alle".  
 
– Ønsket vårt er at alle, og særlig barn og unge, skal få lik mulighet til å oppleve fiskeglede og mestring. Vi låner derfor ut fiskeutstyr og gir opplæring i bruk av dette, alt selvfølgelig gratis. Vi har arrangementer og fiskekonkurranser hele året, og det er blitt veldig populært å låne utstyr, forteller Elin entusiastisk som seg holder mange meritter. Hun legger til at klubbens tildeling kommer virkelig godt med grunnet behov for både mer og oppgradering av utstyr. 

Deler ut fiskelykke 
Det var flere som nominerte den relativt nyoppstartede klubben som ble stiftet i 2021, og under årets «Del med glede»- initiativ.  
  
– Vi har stor tro på det å samles rundt noe man har lidenskap for, særlig med tanke på det sosiale aspektet og hva det er har å si for både mestring og mental helse. Dette er også viktige satsningsområder for både oss og eierne våre i Kavlifondet, sier Kristine Aasheim, Administrerende direktør i Kavli.   
 
Kavli har gjennom førjulstiden i samarbeid med Rema 1000 delt ut en halv million kroner til gode formål og lokaler ildsjeler som er stemt frem av folket gjennom Del med glede.   

Rent samspill 
Agder Sportsfiskere har som formål å skape et fiskemiljø på Sørlandet og er store tilhengere av rent samspill.  
 
Klubben forteller at de med tilskudd av midler kan kjøpe inn mer fiskeutstyr som kan brukes inn mot satsningsområdene; fiskekonkurranser og faglig påfyll i praksis. I tillegg jobber organisasjonen for kultivering av bekker og vann.   

– Dette synes vi er verdifulle bidrag i lokalsamfunnet. Del med glede er viktig initiativ og måte å få til gode ting sammen på, slik som Agder Sportsfiskere her gjør. Det betyr noe både for mennesker og natur, sier Aasheim.  

Rekordmange nominasjoner 
Totalt i år har det kommet inn over 4000 nominasjoner til gode og lokale hjertesaker gjennom initiativet Del med glede. Dette er rekordmange nominasjoner sammenliknet med tidligere år.  
 

– Jeg tror dette første og fremst handler om man ønsker om å hjelpe gjennom å støtte gode saker, men at det er ekstra aktuelt å se de som gjør en innsats for andre gjennom friluftsaktiviteter i et år med dyrtid, hvor behovet for tilskudd og drahjelp for noen kan bety enda mer, sier Aasheim som også er sjef for Q-Meieriene.  
 
– I tillegg har alle selgerne våre og kjøpmennene sørget for engasjement og god synlighet i butikk, som har bidratt til at mange har fått øynene opp for Del med glede og nominert sine hjertesaker. 
 
Både Kavli og Q-Meieriene er eid av Kavlifondet som uavkortet deler ut alt overskuddet til gode formål.  

Kontakter

Om Kavli

Kavli er et næringsmiddelfirma med en lang og stolt historie! Kavlikonsernet er eid av den veldedige stiftelsen Kavlifondet. Overskuddet vårt går til Kavlifondet, som igjen deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Virksomheten i Norge består av O. Kavli i Bergen og Q-Meieriene på Jæren og i Gausdal.

Følg pressemeldinger fra Kavli Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kavli Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kavli Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye