Finansforbundet

Finansforbundet melder seg ut av YS

Del

Den 19. desember vedtok et ekstraordinært landsmøte at Finansforbundet melder seg ut av YS. – Dette sikrer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge/NHO og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen også i fremtiden, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

Fra venstre: Direktør Runar Wilhelm Henriksen, forbundsleder Vigdis Mathisen, advokat (H) og leder for Arbeidsliv Pål Behrens, og nestleder Arne Fredrik Håstein. Foto: Sjur Anda
Fra venstre: Direktør Runar Wilhelm Henriksen, forbundsleder Vigdis Mathisen, advokat (H) og leder for Arbeidsliv Pål Behrens, og nestleder Arne Fredrik Håstein. Foto: Sjur Anda

Utmeldingen av YS trer i kraft fra 1. januar 2025.

– Vedtaket betyr at vi sikrer videreføringen av de gode avtalene Finansforbundet har opparbeidet gjennom mange år. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer. Vi må være sikre på at vi selv sitter ved forhandlingsbordet også i fremtiden, sier forbundslederen. 

Finansforbundet vil bruke tiden godt frem til utmeldingen trer i kraft. Vi vil prioritere følgende:  

  • Videreføre og utvikle eksisterende tariffavtaler og avtalestruktur med Finans Norge/NHO 
  • Etablere løsninger som ivaretar våre medlemmer i Spekter og Virke på lik linje eller bedre enn i dag 
  • Videreføre AFP-rettighetene for våre medlemmer 
  • Reforhandle medlemsfordeler som er minst like gode 
  • Jobbe for fortsatt politisk innflytelse i saker som er viktige for våre medlemmer 

Bakgrunnen er uenighet som har vært mellom Finansforbundet og YS om videreføring av tariffavtalestruktur og partsforhold, etter at vår forhandlingsmotpart Finans Norge ble en landsforening i NHO fra 1. januar 2023. Uenigheten har handlet om retten til å tegne og forvalte tariffavtaler i finans. 

Et forslag til løsning fra YS 5. desember om å etterkomme Finansforbundets ønske om å videreføre tariffavtalestrukturen, endret ikke landsmøtets beslutning. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Finansforbundet

Finansforbundet er den største fagforeningen innen finanssektoren. Vi representerer over 34 000 medlemmer fra 300 bedrifter.

Følg pressemeldinger fra Finansforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Finansforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Finansforbundet

Finansforbundet vurderer utmelding av YS: Uenighet om eierskap til tariffavtaler15.11.2023 16:25:13 CET | Pressemelding

- Vi har innkalt til et ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere vårt medlemskap i YS. Grunnen er at YS-medlemskapet truer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen, sier forbundsleder Vigdis Mathisen. - Vi må sikre videreføring av de gode avtalene vi har opparbeidet. Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer, sier hun.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye