Coop Norge

Coop Norges kommentar til Regjeringens oppfølging av 10-punktsplanen for bedre utvalg og lavere priser i matbutikken

Del

Coop Norge ønsker å bidra med fakta og innspill til hvordan Regjeringen kan lykkes med å gi norske dagligvarekunder, som også er Coops eiere, bedre utvalg og lavere priser i matbutikken.  

Philipp Engedal, administrerende direktør
Philipp Engedal, administrerende direktør Foto: Espen Solli

Coop Norge var representert da næringsminister Jan Christian Vestre inviterte til dagligvareseminar om hvordan Regjeringen følger opp 10-punktsplanen for bedre utvalg og lavere priser. Vestre ga en god status for planen, der det blant annet kom frem at et nytt forslag til forbud mot prisdiskriminering vil bli sendt på høring. 

– Coop, som gjennom våre samvirkelag er eid av 2,3 millioner forbrukere, støtter alle tiltak som vil gi norske dagligvarekunder et bedre utvalg og lavere priser. Vi er opptatt av tiltakene er faglig godt forankret og Coop ønsker å bidra med innsikt og kunnskap om hvordan tiltakene kan treffe best mulig.

Vi ser positivt på at departementet nå kommer med et nytt forslag til forskrift om prisdiskriminering. Dette er etter vårt skjønn det viktigste grepet for å bedre konkurransen, da veldig mange av de andre punktene i 10-punktsplanen henger sammen med prisdiskriminering, altså at eventuelle innkjøpsprisforskjeller skal være saklige og begrunnet. Vi ser fram til å lese forslaget og svare på høringen og har bedt statsråden om møte på nyåret der vi vil dele våre synspunkter, sier Philipp Engedal, administrerende direktør i Coop Norge. 

Kontakter

Bilder

Philipp Engedal, administrerende direktør
Philipp Engedal, administrerende direktør
Last ned bilde

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Samvirkelagene har i dag over 2,3 millioner medlemmer. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye