NHO

NHOs Ukraina-nettverk møtte Ukrainas president

Del

Næringslivsledere fra NHOs ukrainanettverk møtte onsdag kveld Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, samt statsminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Foto: Annika Byrde / NTB / Statsministerens kontor.

Temaet for møtet var norsk næringslivs bidrag til gjenoppbyggingen av Ukraina - både hva bedriftene kan gjøre på kort sikt mens krigen fortsatt pågår, og på lengre sikt for å gjenoppbygge det ukrainske samfunnet.  

- Norske bedrifter er allerede er sterkt engasjert i gjenoppbyggingen av Ukraina, og flere ønsker å bli enda sterkere involvert fremover, både på kort og lang sikt, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO. 

Samtalene onsdag understreket at næringslivet står sammen med regjeringen og det norske folk om støtten til Ukrainas kamp mot den russiske angrepskrigen.  

- Vi hadde en svært god dialog med presidenten om hva Ukraina har mest behov for, og hvordan norsk næringsliv kan bidra på best mulig måte. NHOs Ukraina-nettverk består av bedrifter som allerede er aktive i Ukraina, og mange som står klare til å bistå når gjenoppbyggingen en gang kan skje, sier Almlid. 

I møtet deltok konsernsjefer fra 14 norske selskaper fra sektorer som energi, forsvar, gjødsel, finans samt ulike spesialiserte tjenester av stor relevans for Ukraina. Flere av selskapene har virksomhet i Ukraina i dag og bidrar allerede betydelig til det ukrainske samfunnet med kunnskap, produkter og verdiskapning. 

Bedriftene støtter helhjertet opp om den norske regjeringens militære, humanitære og gjenoppbyggingsinnsats og gir sin fulle støtte til det ukrainske folk.  

- Forsvaret av demokratiet i Europa er avgjørende viktig for oss alle, sa Almlid.  

Norske bedrifter sitter på helt nødvendig kunnskap, produkter og tjenester som vil være av stor nytte for Ukraina, både for å holde samfunnet i gang mens krigen pågår, men ikke minst for å gjennom gjenoppbyggingen bygge opp et nytt og bærekraftig Ukraina.  

Næringslivets hovedorganisasjon etablerte i starten av 2023 NHOs interne ukrainanettverk. Nettverket består av bedrifter som har en sterk interesse for Ukraina og som ønsker å bidra til ukrainske behov under krigen, samt gjenoppbyggingsaktiviteter. NHOs medlemmer har teknologi og løsninger som vil kunne øke velstanden i Ukraina. Den sterke tilliten som eksisterer mellom privat og offentlig sektor i Norge, gir oss unike muligheter til å jobbe sammen for en bedre fremtid for befolkningen i et fritt Ukraina.  

Kontakter

Om oss

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg pressemeldinger fra NHO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye