Ringnes

I mål: Nå er alle Ringnes’ plastflasker laget av 80 % resirkulert materiale

Del

- Denne uken går siste del av porteføljen vår over til flasker bestående av 80 % resirkulert plast. Det er en viktig milepæl for arbeidet med Plastløftet vårt, sier Ringnes’ egen emballasjeekspert, Sølvy Aslaksen.

Emballasjeekspert i Ringnes, Sølvy Aslaksen.
Emballasjeekspert i Ringnes, Sølvy Aslaksen.

Siden januar 2023 har alle Ringnes’ halvlitersflasker inneholdt 80 % resirkulert plast (rPET), og nå kommer de øvrige flaskestørrelsene etter. - Overgangen betyr at vi årlig erstatter 5500 tonn ny plast med resirkulert materiale. I tillegg har de resirkulerte flaskene et klimaavtrykk som er omtrent 20 % lavere enn tilsvarende flasker laget av ny plast, fortsetter Sølvy.

Sirkulærøkonomi i praksis
Den resirkulerte plasten Ringnes bruker i plastflaskene kommer fra Norge og gjenvinningsanlegget til Veolia som åpnet på Fetsund i 2021. Tidligere ble norske panteflasker sendt til utlandet for å bli resirkulert. - Nå blir flaskene som samles inn i Norge til nye plastflasker i Norge, sier emballasjeeksperten videre.  

80 bedre enn 100
Sølvy forteller at Ringnes i 2019 var først i Norge med å lansere plastflasker med 100 % resirkulert materiale med Imsdal-flaskene sine - men at selskapet  i 2021 valgte å redusere mengden resirkulert materiale til 80 % etter anbefaling fra panteselskapet Infinitum.  

- Når det etter hvert har kommet mer resirkulert materiale inn i systemet for gjenvinning har Infinitum erfart at dette påvirker effektiviteten til gjenvinningssystemet. Med 80 % resirkulert materialet sikrer man effektiv gjenvinning, høyest mulig kvalitet og lengst mulig liv til plastmaterialet som brukes i flaskene, avslutter Sølvy.

Bakgrunn for 80 %-anbefalingen:

  • Faglige utredninger har vist at en for høy andel resirkulert plast inn i systemet gjør at materialet ikke tåler like mange runder før kvaliteten blir dårlig. Da må det destrueres fremfor å brukes på nytt.
  • Med dagens teknologi er det optimale å tilføre rundt 20 % ny plast for å opprettholde kvaliteten i materialet lengst mulig.

 

Ringnes’ Plastløfte:

Ringnes’ Plastløfte innebærer at vi forplikter oss til å bruke mindre plast, mer resirkulert plast og sikre at alle plastflasker samles inn igjen.

  • Mål 2023: Innen utgangen av 2023 er alle plastflasker konvertert til 80 % resirkulert plast. Målet er nådd.
  • Mål 2025: Redusere bruken av ny engangsplast med 1000 tonn. 566 tonn er fjernet siden 2019.
  • Bidra til at det norske pantesystemet når sitt mål om 100 % pantegrad (92 % i 2022).

Nøkkelord

Kontakter

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg pressemeldinger fra Ringnes

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ringnes

Tilbakekaller julebrus tappet på 0,33 liter glassflaske19.10.2023 12:00:00 CEST | Pressemelding

Ringnes har avdekket tilfeller med feil påsatt kork på 0,33 glassflasker av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus. Avviket gjør at enkelte flasker ikke er tette, noe som kan forårsake tap av kullsyre og kvaliteten på produktet. Avviket ble oppdaget i en intern kvalitetskontroll og gjelder utvalgte produksjonsparti. Det er en svært begrenset andel av totalvolumet av julebrus fra Ringnes som er omfattet av denne tilbakekallingen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye