NTB

Bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk til topps på NTB-børsen

Del

Bodø/Glimt-spiller Albert Grønbæk (22) topper NTBs spillerbørs ved serieslutt og går derfor til topps på NTB-børsen i Eliteserien 2023.

Fredrik Varfjell / NTB

– Jeg må sende en stor takk til hele laget og trenerteamet for at jeg er der på toppen, uten dem hadde jeg aldri fått denne utmerkelsen, sier Grønbæk.

Topper spillerbørsen med 6,07 poeng

Grønbæks prestasjoner gjennom sesongen har gitt ham en topplassering med 6,07 poeng i snitt. Dansken er den midtbanespilleren i Eliteserien som har scoret flest mål (9) og oppnådd flest målpoeng (17) denne sesongen. Han har spilt 28 kamper og levert 7 målgivende pasninger. 

22-åringen er offensivt anlagt, og særlig hans flotte nærteknikk og presise skuddfot har gjort han til et offensivt våpen for Bodø/Glimt. Midtbanespilleren er også god til å time løpene sine inn i 16-meteren, og når sjansen byr seg, er han heller ikke redd for å avslutte selv.

– Jeg synes selv det har vært en sesong der jeg har utviklet meg til å bli en enda bedre spiller, sier Grønbæk.

Børsen fungerer slik at NTBs reportere rangerer spillerne fra 1 til 10 på alle kampene. Spillerne må minst ha spilt 45 minutter for å få børspoeng. Gjennom en sesong må spillerne ha gjennomført minst 60 prosent av kampene for å kunne være med i rangeringen på børsen.

En av Eliteseriens beste spillere

Grønbæk kom til Bodø/Glimt fra AGF Aarhus i Danmark sommeren 2022. Han har raskt etablert seg som en av Glimts og Eliteseriens beste spillere, og har prestert på et jevnt høyt nivå både i norske kamper og i Europacup.

– Igjen er det bare å gratulere Bodø/Glimt med en sterk sesong. Selve lokomotivet i norsk fotball for tiden, sier sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad. 

– Glimt viste muskler da de hentet Albert Grønbæk fra Danmark i fjor, og vi så tidlig at dette var en spiller av høy klasse. Denne sesongen har han vært en av mange særdeles gode spillere i maskineriet til Kjetil Knutsen. Et kreativt arbeidsjern som er glad i målpoeng, sier sportsdatasjefen.  

Grønbæk synes selv det har vært en god sesong med seriemesterskap og fortsatt spill i Europa.

Som årets spiller får Albert Grønbæk et portrett av seg selv, laget av illustratør Pål Dybwik


Topp 3 på spillerbørsen:

1. Albert Grønbæk, Bodø/Glimt 6,07
2. Amahl Pellegrino, Bodø/Glimt 6,04
3. Bård Finne, Brann 5,93

Tidligere vinnere: 

2022 – Amahl Pellegrino, Bodø/Glimt 6,36

2021 – Joe Bell, Viking 6,00

2020 – Philip Zinckernagel, Bodø/Glimt 6,82

2019 – Magnus Wolff Eikrem, Molde 6,38

2018 – Tore Reginiussen, Rosenborg 5,90

2017 – Eirik Ulland Andersen, Strømsgodset 5,75

2016 – Jonas Svensson, Rosenborg 5,92

2015 – Mike Jensen, Rosenborg 6,11

Bilder

– Det er alltid fint å bli anerkjent når man gjør noe bra og har hatt en god sesong, sier Bodø/Glimts Albert Grønbæk om å gå til topps på NTB-børsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
– Det er alltid fint å bli anerkjent når man gjør noe bra og har hatt en god sesong, sier Bodø/Glimts Albert Grønbæk om å gå til topps på NTB-børsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Last ned bilde

Om NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. Vi produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi.

NTBs redaksjoner følger nasjonale og internasjonale nyheter døgnet rundt. Hver dag leverer våre journalister og fotografer redaksjonelt innhold til nærmere 200 medier. 

Vi er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som automatisert journalistikk og mediebank.

Med 400 millioner bilder og videoer er vi Nordens største bildebyrå. Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye