Bane NOR

Anders Riiber er ny konserndirektør Virksomhetsstyring (CFO) i Bane NOR

Del

Riiber kommer fra stillingen som sjef for Økonomiavdelingen i Forsvarsstaben, og begynner i Bane NOR 1. april neste år.

Portrettbilde av Anders Riiber
Anders Riiber er ny konserndirektør Virksomhetsstyring (CFO) Privat

Anders Riiber (51) har takket ja til jobben som konserndirektør Virksomhetsstyring (CFO) i Bane NOR. Han kommer fra stillingen som sjef for Økonomiavdelingen i Forsvarsstaben, en rolle han har hatt siden 2020.

 - Jeg er veldig fornøyd med å få Anders Riiber med på laget. Hans brede erfaring som økonomidirektør/CFO i tilsvarende lederstillinger, i tillegg til hans bakgrunn fra transportsektoren spesielt, vil tilføre Bane NOR verdifull kompetanse og erfaring. Jeg ser frem til å få ham som kollega i konsernledelsen, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i Bane NOR.

Andres Riiber har utover Forsvarsstaben bakgrunn som blant annet økonomisjef og konstituert direktør for Virksomhetsstyring i Enova SF og konserndirektør Økonomi og Finans/CFO i Sporveien Oslo AS.

 - Dette gleder jeg meg til. Jeg har blant annet bakgrunn fra Sporveien, og kollektivtrafikkens samfunnsoppdrag ligger mitt hjerte nært. Bane NOR er et stort og komplekst konsern og det synes jeg er spennende, sier Anders Riiber.

Konstituert konserndirektør for Virksomhetsstyring Birger Steffensen, fortsetter som leder for Virksomhetsstyring i Bane NOR til Anders Riiber er på plass 1. april.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Portrettbilde av Thor Gjermund Eriksen
Last ned bilde

Om oss

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye