XPENG G9 får toppscore i bærekraftsvurdering fra Green NCAP

Del

XPENG G9 er belønnet med fem stjerner i den nye 2023 bærekraftsvurderingen fra organisasjonen Green NCAP. Rangeringen anerkjenner XPENGs langsiktige forpliktelse til grønn mobilitet og bærekraft, samt XPENG G9s høyeste standarder innen smart design og energi-effektive teknologier.

Amsterdam, Nederland - 12. desember 2023 - Xpeng Motors kan i dag offentliggjøre at den internasjonale modellen av flaggskipet XPENG G9, har fått en femstjerners 2023 bærekraftvurdering fra Green NCAP.

Green NCAP er en uavhengig pan-europeisk organisasjon som fremmer utviklingen av biler som er rene, energieffektive og forårsaker minst mulig skade på miljøet. Testene undersøker hvordan hver bil reduserer sine egne forurensninger og klimagasser, og minimerer fossilt brensel eller strømforbruk under faktiske forhold.

Green NCAP vurderer biler ut ifra tre kjerneområder, inkludert en ren luft-indeks (Clean Air Index), energi-effektivitets indeks (Energy Efficiency Index) og drivhusgasser (Greenhouse Gases). XPENG G9 fikk en gjennomsnittlig poengsum på 95 % i testene. Bilen fikk 10 i ren luft-indeksen; 9.2 i energi-effektivitetsindeksen; og 9,4 i indeksen for drivhusgasser.

Intelligent termisk- og batteristyringssystem
Resultatet anerkjenner stegene XPENG har tatt for å akselerere bruken av elbiler og minimere karbonavtrykket ved å ta utfordringen med rekkeviddeangst og energi-effektivitet. Særlig gjelder det at XPENG G9 er utstyrt med et intelligent termisk- og batteristyringssystem, som opprettholder bilens rekkevidde og ytelse i ulike krevende klimaer, slik at batteriet kan opprettholde optimal temperatur etter forhåndsoppvarming for raskere hurtigladig (DC), og lengre rekkevidde.

XPENG G9 byr også på en bransjeledende 800V silisiumkarbid (SiC)-ladeplattform, som sørger for 200 km rekkevidde etter kun 5 minutters hurtiglading.

I juni demonstrerte XPENG G9 sin imponerende kombinasjon av maskinvare og programvare ved å sette ny laderekord i Norges Automobilforbunds (NAF) store sommertest for elbiler - El Prix 2023. Da satte den ny laderekord med 319 kW. Bilen satte også ny rekord i rekkeviddetesten, der den kjørte 13 % lengre enn den oppgitte WLTP-rekkevidden.

Brian Gu, vise-konsernsjef og visepresident i XPENG, uttaler:

- Denne vurderingen vitner om XPENGs forpliktelse til bærekraft, spesielt ettersom Green NCAPs omfattende tester går langt utover minimumskravene i jakten på biler med solide resultater under reelle forhold. Som selskap jobber vi hardt for å lede an i utviklingen av smarte elbiler, og vi er forpliktet til å møte utfordringene med langsiktig bærekraft ved å utnytte teknologi-innovasjon til fordel for vår virksomhet, våre ansatte og planeten vår, sier Gu. En annen dimensjon ved denne forpliktelsen ble avslørt i oktober da Morgan Stanley Capital International (MSCI) oppgraderte sin Environmental, Social and Governance (ESG) vurdering for XPENG fra "AA" til "AAA", noe som er den høyeste scoren MSCI gir til en bilprodusent, avslutter han.

Kontakter

Om oss

XPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3, P7 og G9. Både XPENG P7 og XPENG G9 har blitt tildelt en femstjerners vurdering i Euro NCAP-testene for 2023. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye