Statens vegvesen

Statens vegvesen innstiller NCC til å bygge E136 Breivika-Lerstad

Del

NCC Norge AS har vunnet anbudskonkurransen om å bygge det største prosjektet i Bypakke Ålesund.

Nye tunnelen, sett fra øst.
Illustrasjon av den nye toløpstunnelen på E136 Breivika-Lerstad. Statens vegvesen / Red Ant

Entreprenørselskapet var en av fire leverandører som etter prekvalifisering fikk invitasjon til å levere tilbud på oppdraget, og det var NCC som hadde best forhold mellom pris og kvalitet.

- Jeg er fornøyd med konkurransen som startet allerede i mai. Det er en lang og grundig prosess vi har vært gjennom med tilbyderne. Etter forhandlingsrunden er det NCC Norge som har levert det beste tilbudet, sier Ole Kristian Birkeland, prosjektleder i Statens vegvesen.

NCC Norge AS er innstilt som vinner av anbudskonkurransen med en tilbudssum på ca. 1,48 milliarder kroner eks. mva. Prisnivået på tilbudene som kom inn var omtrent som Statens vegvesen hadde forventet for denne entreprisen.

Tilbyderne hadde følgende tilbudssummer (eks. mva):

Rangering Entreprenør Tilbudssum
 1 NCC Norge AS 1 477 964 737,15,-
 2 JV Implenia Norge AS Allgrunn AS 1 662 123 302,59,-
 3 AF Gruppen Norge AS 1 705 338 531,67,-

Klagefristen for tilbyderne er 22. desember. Dersom det ikke kommer inn klager på anskaffelsen, vil Vegvesenet signere kontrakt med NCC Norge AS etter at denne fristen har gått ut.

 

Det største prosjektet i Bypakke Ålesund

Med dette tilbudet er vi innenfor styringsrammen for prosjektet, som er på 2,6 milliarder kroner(2023 kr). Her er alle kostnader med (også MVA). Styringsrammen er økt med over 500 millioner kroner siden stortinget vedtok pakken i 2021, grunnet den kraftige prisstigningen i anleggsmarkedet.

Den nye vegen vil i hovedsak gå i en tunnel på 2,6 kilometer, og vil avlaste dagens Lerstadveg og E136 gjennom bydelene Moa og Åse. Det blir nytt toplanskryss i vest. Når tunnelen er åpnet vil det bli bygd ny gang- og sykkelveg på hele strekningen. Det blir siste entreprise i prosjektet.

Prosjektet vil gi et stort løft for bydel Lerstad og Åse. Gjennomgangstrafikken blir flyttet vekk fra nærmiljøet, og ny gang- og sykkelveg gjør det tryggere å bevege seg i området.

Anleggstart blir i februar/mars – mer informasjon vil komme i god tid før det , det vil bli invitert til informasjonsmøte før oppstart.

Kontakter

Bilder

Oversikt over tunneltraseen, lagt oppå luftfoto.
Lerstadtunnelen vil gå slik som dette, sett fra lufta.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Bypakke Ålesund

Ny E136 Breivika-Lerstad er en del av Bypakke Ålesund.

Logo Bypakke Ålesund

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye