Nyt Norge troner på toppen av merkekjennskap i Norge
Nyt Norge scorer høyt på den årlige undersøkelsen om forbrukerpreferanser og merkekjennskap og er mest kjent med hele 94 %. «Vi er utrolig kry over at Nyt Norge fortsatt er den mest kjente merkeordningen for mat når vi spør forbrukere», sier adm. dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.

Mest kjent med 94 %
Nyt Norge er landets mest gjenkjente merke for mat og drikke med en imponerende forbrukerkjennskap på 94 %. “Det er nesten ikke mulig å gjøre det bedre – og viser at forbrukeren er veldig klar over at vi har et offisielt opprinnelsesmerke på over 5000 ulike varer i butikk som i seg selv er rekord”, sier Sundqvist med glød og begeistring.
8 av 10 mener at NYT NORGE er viktig
«Nyt Norge inntar en fremtredende plass hos den norske forbrukeren. Merket representerer mer enn bare garanti på norsk opprinnelse. Når du velger Nyt Norge produkter, støtter du ikke bare norsk selvforsyning og arbeidsplasser over hele landet. Du bidrar også til et sterkt norsk landbruk, samtidig som du sikrer deg trygge norske matvarer. Litt av et kinderegg», fortsetter Nina Sundqvist.
Fakta fra undersøkelsen
Forbrukerundersøkelse av Mediacom Insight på vegne av Stiftelsen Norsk Mat i oktober viser følgende fakta:
- Kjennskapen til NYT NORGE fortsetter opp – mest kjent med hele 94 %!
- NYT NORGE er merket som flest orienterer seg etter – med 57 %
- 8 av 10 enige i at NYT NORGE er viktig
- 63 % velger alltid norske matvarer der det er mulig
- Bærekraft, trygghet og støtte til norske arbeidsplasser og den norske bonden viktigste grunner til å velge norsk
«Det varmer å se en økende bevissthet og foretrukket bruk av produkter med Nyt Norge. Resultatene er en flott bekreftelse på vårt arbeid for å folk til å velge norske produkter, med verdier som samsvarer med selvforsyning og matsikkerhet», sier Sundqvist.
Ny rekord for Nyt Norge
I sommer var det registrert 5060 Nyt Norge produkter fra tilsammen 128 virksomheter. Dette er ny rekord! De største kategoriene av Nyt Norge-varer er:
- kjøtt, med 2330 produkter
- frukt og grønt med 1215 produkter
- planter med 725 produkter
- melk og meieri med 465 produkter
- Andre varer med 140 produkter
- Korn med 105 produkter
- Egg med 80 produkter.
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder


Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet19.1.2025 20:18:00 CET | Pressemelding
Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom