Statens vegvesen

Én omkom i trafikken i Troms og Finnmark i november

Del

Sju personer har mistet livet i trafikken i Troms og Finnmark så langt i år. Det tre færre enn i hele 2022.

Bilde av vei med biler om vinteren
Når det er vinter endrer kjøreforholdene seg raskt, og du kan ikke forvente is- og snøfrie veier. Beregn at du må bruke lengre tid om vinteren, og kjør etter forholdene. Knut Opeide, Statens vegvesen

Så langt i år er 113 personer drept på norske veier. Det er tre færre enn hele 2022. Dette viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen.

– Etter to måneder uten dødsfall i trafikken i Troms og Finnmark fikk vi dessverre ett i november. Jeg ber innstendig alle om å holde fartsgrensen, kjøre rusfritt og holde oppmerksomheten på veien. Ta hensyn til vær og føre, og sørg for at kjøretøyet er klart for kjøreturen, sier seksjonsleder for transportforvaltning i Statens vegvesen, Oddbjørg Mikkelsen.

Alle de drepte er over 40 år

Det var ingen ungdommer som omkom i november. Alle de døde var over 40 år.

– Vi har ingen å miste, hverken av unge eller eldre. Likevel – etter måneder med flere drepte ungdommer enn vanlig nasjonalt, er det godt å se at november ikke har krevd helt unge ofre, sier Mikkelsen.

Dødsfallene, fem menn og en kvinne, skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland. Det var primært møte- og utforkjøringsulykker, men en fotgjenger mistet også livet i november.

Vi er blitt litt mer oppmerksomme i trafikken

Uoppmerksomhet er fortsatt er en av de viktigste årsakene til alvorlige trafikkulykker, ofte med døden til følge. En undersøkelse laget på oppdrag fra Statens vegvesen (TØI) viser at bilførere gjør litt færre ting mens de kjører bil i dag, og er blitt litt mer oppmerksomme enn for bare få år siden.

– Det er bra at sjåførene selv rapporterer at de har blitt litt mer oppmerksomme i trafikken. Vi går små skritt i riktig retning. Men det er allikevel viktig med en påminnelse i disse juletider at vi må kjøre oppmerksomt og ta oss ekstra tid. I trafikken er vi helt avhengige av hverandre, avslutter Oddbjørg Mikkelsen.

Kontakter

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye