NTB

NTB nedbemanner og gjør tilpasninger i porteføljen

Del

NTB må nedbemanne 14 årsverk. Samtidig gjør de flere endringer og tilpasninger i sin redaksjonelle tjenesteportefølje.

Sjefredaktør og adm.dir. i NTB,  Tina Mari Flem. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sjefredaktør og adm.dir. i NTB, Tina Mari Flem. Foto: Gorm Kallestad / NTB

NTB må nedbemanne med 14 årsverk. Av disse er 11 redaksjonelle medarbeidere og medarbeidere utenfor det redaksjonelle området. NTB har jobbet tett med fagforeningene for å få på plass virkemidlene. Det blir tilbud om gavepensjon, sluttpakker, pensjonsrådgivning og karriererådgivning. Pakkene ble introdusert til medarbeiderne i NTB under et allmøte i dag, torsdag, 7. desember.

- Det har vært en krevende periode for alle som jobber i NTB. Vi har hatt en god dialog med fagforeningene og ikke minst med medarbeiderne i NTB underveis. Vi har snakket åpent om hva som kommer, så mange har nok rukket å reflektere litt over sin situasjon allerede. Vi åpner for at alle kan søke sluttpakke, men med rett til å si nei til enkelte søknader, sier sjefredaktør og adm.dir. Tina Mari Flem.

Det såkalte åpningsvinduet, eller perioden man kan søke om gavepensjon og frivillig sluttpakke, er fra mandag 11. desember frem til og med søndag 21. januar 2024.

Porteføljeevaluering

NTB har denne høsten hatt en evaluering av komplementære redaksjonelle produkter som tema/feature, nyhetsgrafikk og spesialpakker for kulturstoff. Mediemarkedet er under sterkt økonomisk press, og står samtidig i en tøff skvis der overgangen fra papir til digitalt går stadig fortere.

- Betalingsviljen er ikke lenger til stede for flere av NTBs komplementære redaksjonelle tjenester. Dette er tjenester med en lang redaksjonell historie. Samtidig må vi hele veien endre og tilpasse oss markedet og kundene slik vi alltid har gjort. Utviklingen i disse områdene har skjedd over tid. Men det er ikke tvil om at situasjonen i medielandskapet har eskalert og forsterket takten, tempoet og konsekvensene i transformasjonen. Dette er tøft for NTB og alle berørte, sier sjefredaktør og adm.dir i NTB, Tina Mari Flem.

- Men NTB skal fortsatt levere knallsterkt på nyhetsovervåking, varsling og breaking news innenfor et bredt spekter av nyheter fra både inn- og utland. Vi skal oppfylle våre forpliktelser som Norges nyhetsbyrå, og fortsatt være en viktig hjelperytter for mediehusene på nyhetskalender og planlegging fremover.

Nyhetstjenesten fremover

Situasjonen i nyhetstjenesten i NTB er også utfordrende på grunn av et krevende inntektsbortfall i 2024. Nyhetstjenesten til NTB leverer nasjonale og internasjonale nyheter til det norske medielandskapet døgnet rundt. Dette er kostnadskrevende.

- Men til tross for at noen lokalaviser har sagt opp nyhetstjenesten, har mange valgt å prioritere å abonnere på denne selv om det er krevende økonomiske tider. Vi får utrolig mange gode tilbakemeldinger fra redaktører som sier de trenger oss mer enn noen gang, sier Flem.

NTB anerkjenner på samme tid at mediemarkedet opplever svært tøffe tider og selvfølgelig må gjøre sine prioriteringer.

- Vi skal uansett levere på oppdraget vårt - nemlig å være deler av medias viktigste nyhetskilde og høyre hånd. Vårt mål vil alltid være å få de vi har mistet tilbake gjennom å gi dem verdien som forsvarer kostnaden og vel så det, sier Flem.

- Det er også viktig å si at NTB de siste årene har bygget opp flere områder som nå opplever vekst. Vi har flere bein å stå på, det kan vi være glade for nå i den tøffe tiden vi er inne i, avslutter hun.

Kontakt:

Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB
T: 951 02 793
Mail: tina.flem@ntb.no

Bilder

Sjefredaktør og adm.dir. i NTB, Tina Mari Flem. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Sjefredaktør og adm.dir. i NTB, Tina Mari Flem. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Last ned bilde
Styreleder i NTB, Øyulf Hjertenes sammen med sjefredaktør og adm.dir. i NTB, Tina Mari Flem. Foto: Heiko Junge / NTB
Styreleder i NTB, Øyulf Hjertenes sammen med sjefredaktør og adm.dir. i NTB, Tina Mari Flem. Foto: Heiko Junge / NTB
Last ned bilde

Om NTB

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. Vi produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi.

NTBs redaksjoner følger nasjonale og internasjonale nyheter døgnet rundt. Hver dag leverer våre journalister og fotografer redaksjonelt innhold til nærmere 200 medier. 

Vi er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som automatisert journalistikk og mediebank.

Med 400 millioner bilder og videoer er vi Nordens største bildebyrå. Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye