Statens vegvesen

Snøvær fredag kan gi utfordringer for helgeutfarten

Del

Skal du ut og reise i helga må du forberede deg på at kjøreforholdene kan bli vanskelige. Årsaken er snøværet som er ventet i sør og øst.

Skal du ut på vegene i snøværet må du sørge for å være forberedt.
Skal du ut på vegene i snøværet må du sørge for å være forberedt. Foto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen

Meteorologisk institutt har sendt ut gule farevarsel for områdene fra Rogaland og Agder til sørlige deler av Østlandet.  I sør kan det fredag komme opptil 25 cm snø. Etter hvert er det ventet overgang til regn eller sludd i lavlandet, kan hende regn som fryser på kald bakke. På de sørlige delene av Østlandet er det fra fredag ettermiddag ventet opptil 20 cm snø på 24 timer og etter hvert overgang til sludd i lavlandet. På fjellovergangene i Langfjella er det varslet kraftig snøfokk allerede fra torsdag kveld.

Gjør smarte valg om din reise

Derfor: Skal du ut og reise i helgen må du sørge for å være oppdatert på kjøreforholdene der du skal kjøre, og ha utstyret i orden. Statens vegvesen gjør det vi kan for å holde vegene åpne og godt farbare. Så må trafikantene selv sørge for å være forberedt på de forholdene som møter dem, og sørge for å gjøre smarte valg angående sin reise.

Viktige råd før kjøreturen

  • Skaff deg kunnskap om forholdene der du skal kjøre. www.vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk er viktige informasjonskilder. I appen kan du få varsel om en veg blir stengt eller kolonnekjørt.
  • Beregn god tid til kjøreturen, mer enn du ville gjort på bar veg og sommerføre.
  • Vær forberedt på at veger kan bli stengt på kort varsel.
  • Vinterdekk er et selvsagt krav på vinterføre.
  • Sørg for å ha nok strøm eller drivstoff på bilen.
  • Ha varme klær, mat og drikke i bilen, særlig om du skal over fjellet eller på langtur.

Kontakter

Pressenummer til VegtrafikksentraleneVegtrafikksentralene svarer på spørsmål om situasjonen på vegnettet og hendelser i trafikken hele døgnet.

* Oslo, Viken og Innlandet: 23237860, * Nordland, Troms og Finnmark: 75113821, * Trøndelag og Møre og Romsdal: 72474588, * Vestland: 55577464, * Rogaland: 55577465 og * Agder, Vestfold og Telemark: 35572730

Pressevakt Transport og samfunn

* Trafikksikkerhet og ulykkesstatistikk
* Trafikktall
* Fotobokser/fartskontroll
* Skilt
* Bompenger
* Trafikkstyring og beredskap
* Teknologi
* Klima og miljø
* Plansaker
* Nasjonale turistveger (Pressekontakt: 91104480)
* Norsk vegmuseum (Pressekontakt: 61285250)

Tel:953 00 727pressetos@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye