Statens vegvesen

Veglys til gående og syklende i Oppdal

Del

Statens vegvesen etablerte 800 meter vegbelysning langs Rv.70 fra Gamle Kongeveg til Vangslia. Anlegget ble satt opp i rekordfart og håpet er at enda flere benytter gang- og sykkelanlegget selv om vi er inne i mørketiden.


Veglysanlegget ble satt opp i rekordfart og var ferdig allerede i september. Nå håper Statens vegvesen at veglysene fører til at flere sykler og går også i mørketiden.
Veglysanlegget ble satt opp i rekordfart og var ferdig allerede i september. Nå håper Statens vegvesen at veglysene fører til at flere sykler og går også i mørketiden. Anni Kari Pedersen, Statens vegvesen

- Vi håper dette bidrar til at enda flere bruker gang- og sykkelanlegget til Oppdal sentrum også nå når det er mørkt, sier prosjekteringsleder Kine Nilsen i Statens vegvesen Drift og vedlikehold.

Statens vegvesen har satt opp vegbelysning på gang- og sykkelvegen langs riksveg 70 fra Gamle kongeveg til Vangslia i Oppdal sentrum. Strekningen er på 800 meter. Dette gir både økt sikkerhet og fremkommelighet for de sårbare trafikantene.

Gjennomført i rekordfart

Nilsen forteller at prosjektet har vært sterkt ønsket fra kommunen og publikum, og hun er meget godt fornøyd med at arbeidet ble fullført i rekordfart.
- Vi startet rett etter sommeren og arbeidet var ferdig allerede i september, sier Nilsen.  Arbeidet på strekningen ble helt ferdig før mørketiden satte inn.

John Ketil Brøndbo, som er byggeleder Elektro, er også fornøyd og gir honnør til entreprenørene Otera Traftec og Solberg maskin for godt samarbeid.
- Entreprenørene forstod hva vi var ute etter og løste oppgavene på en god måte underveis, sier Brøndbo.

Arbeidet har kostet 2,5 millioner kroner.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye