Rendyrking av importørrollen og nye lokasjoner for XPENG i Norge

Del

XPENG satser videre med fullt fokus på drift av importvirksomheten samtidig som det er klart for nye lokasjoner for salg, service og utlevering.

Oslo, 7. desember 2023: XPENG opplever en sterk utvikling i Norge, og har nettopp lagt bak seg den beste måneden for antall registreringer noensinne. I tråd med den videre utviklingen er det nå klart at den ene agenten, Bilia, satser for fullt på XPENGs modeller i flere av deres lokasjoner rundt Østlandsområdet. Dette sammenfaller med en endring der XPENG selv trekker seg ut av driften av salgslokasjonen ved Bjørvika i Oslo, i tillegg til driften av Service- og Delivery Center på Lørenskog. Disse anleggene vil fullt ut bli overtatt i form av en virksomhetsoverdragelse av Bilia, samtidig som det tillater XPENG til å kun ha fokus på videre utvikling av nettverket og ikke drive noen form for konkurranse med agentene.

Et riktig steg på veien

- Denne endringen er viktig fordi den gjør at vi i XPENG kan rendyrke rollen vår som importør og ha fullt fokus på våre oppgaver, der vi skal jobbe med å utvikle nettverket videre og bidra til å styrke agentene våre i deres jobb på veien fremover. Bilia er en svært profesjonell aktør og er anerkjent for å ha de mest fornøyde kundene, ifølge Norsk Kundebarometer. Vi er trygge på det er riktig steg på veien for å sørge for god og fornuftig utvikling for XPENG i Norge ved at de overtar driften av anlegget vårt i Bjørvika og ved Lørenskog, sier Managing Director i Xpeng Motors Norway, Claes Persson.

Sikrer godt fotfeste på Østlandet

I tillegg til å overta de to nevnte lokasjonene er det klart at XPENG vil bli representert hos Bilia og deres eksisterende anlegg i både Drammen, Skøyen og Halden. Ved alle de tre nye lokasjonene vil det bli klart for både salg, service og utlevering.

– Vi vurderer XPENG til å være et spennende bilmerke, med et betydelig potensial for fremtiden. Denne ekspansjonen markerer en stor satsing på merket fra Bilia sin side, hvor XPENG med dette skal bli et betydningsfullt og stort bilmerke ved Bilia i Norge. Under Jannicke Daae Rognstad sin ledelse etableres det nå en tilsvarende merkespesifikk regional struktur og ledelse for XPENG i Bilia, som vi allerede har etablert for våre øvrige bilmerker. Dette viser at vi satser tungt på partnerskapet med XPENG i både Norge og Sverige, hvor vi forventer at XPENG i fremtiden skal bidra solid til Bilia sin vekst og lønnsomhet, sier administrerende direktør i Bilia, Frode Hebnes.

Med utvidelsen av antall nye lokasjoner vil XPENG være representert ved totalt 11 destinasjoner (Halden, Lørenskog, 2 i Oslo, Drammen, Skien, Arendal, Sandnes, Bergen, Trondheim og Tromsø). Fremover vil XPENG fortsette jobben med å utvikle nettverket videre til det beste for alle sine eksisterende og nye kunder.

Kontakter

Bilder

Om oss

XPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3, P7 og G9. Både XPENG P7 og XPENG G9 har blitt tildelt en femstjerners vurdering i Euro NCAP-testene for 2023. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Nye XPENG G6 er årets mest spennende elbil-utfordrer – får norgespremiere 11. april på SHE Conference i Oslo Spektrum2.4.2024 11:30:59 CEST | Pressemelding

Oslo, 2. april 2024 XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet. Med dette fyller XPENG et viktig segment i sin portefølje, og forventningene er høye. XPENG G6 har det som skal til for å bli en storselger i Norge, med en vinnende kombinasjon av konkurransedyktig pris og ledende spesifikasjoner som svært høy ladehastighet (opptil 280 kW) og WLTP-rekkevidde på inntil på 550 km. Bilen får avansert programvareteknologi, i tillegg til god plass, høy komfort og et svært høyt nivå av standardutstyr. Dette fører til at XPENG G6 har alt som skal til for å vinne nordmenns hjerter. Bilen kan velges med to ulike batteripakker og motorer, som gir et valg mellom bakhjulsdrift og Norgesfavoritten firehjulstrekk. XPENGs linjelekre SUV kan bestilles fra mai og vil være på plass hos agentene i løpet av tredje kvartal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye