Nærings- og fiskeridepartementet

Kvotemeldingen kommer i januar

Del

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) legger frem den nye kvotemeldingen for fiskerinæringen i Tromsø fredag 12. januar.

– Kvotemeldingen skal sikre forutsigbarhet og en mer rettferdig fordeling av fiskeressursene. Vi skal sikre en mer helhetlig fiskeripolitikk. Det er viktig for fiskeflåten og for lokalsamfunn langs hele kysten, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Detaljene rundt fremleggelsen 12. januar er ikke avklart, men fiskeriministeren har bestemt at meldinga skal legges frem i Tromsø.

– Jeg har brukt all tid siden jeg tok over på å jobbe for at meldinga skal bli raskt ferdig. Det gjenstår litt finpuss, men jeg er stolt av det som kommer og gleder meg til å legge den frem hjemme i nord, sier Myrseth.

Kvotemeldingen er regjeringens forslag til hvordan fiskeripolitikken og fordeling av fiskekvoter skal organiseres i årene som kommer.

– Meldingen er laget med bakgrunn i regjeringens politikk, meislet ut på Hurdal. Det handler om arbeidsplasser og bosetting langs kysten, mer stabile rammebetingelser, en variert fiskeflåte og å styrke industriens tilgang på råstoff, sier fiskeri- og havministeren.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye