Miljøstiftelsen Bellona

– Nå blir det kamp!

Del

 – Dette er i total strid med vitenskapelige anbefalinger og vil gjøre Norge til en internasjonal miljøversting, sier Martin Sveinssønn Melvær i Bellona i en kommetar til at det nå er bred politisk enighet om å åpne for gruvedrift på havbunnen. –Bellona vil jobbe med EU for å få stoppet dette, sier han.

Martin Melvær, Teamleder Bellona.
Martin Melvær, Teamleder Bellona. Bellona

Bellona mener at det er en farlig avsporing i klimakampen å åpne opp for havbunnsmineraler.

– Det er et enormt behov for mineraler til klimateknologi og det grønne skiftet de neste 10 årene. Men havbunnsmineraler kommer for sent og er en avsporing og en farlig distraksjon som forsinker klimakampen. Vi trenger å bruke ressursene på  mer bærekraftig gruvedrift på land, sier teamleder for Industri og avfall i Bellona , Martin Sveinssønn Melvær.

En potensiell naturkatastrofe

– Det finnes svært lite kunnskap om disse områdene, økosystemene, livsformen og hva vi helt sikkert kommer til å ødelegge med utvinning av havbunnsmineraler. Statens egen fagetat – Miljødirektoratet – har advart mot åpning. Det har også alle andre miljøfaglige instanser gjort, sier han.

– Det hjelper lite at Høyre har fått inn i forliket at det skal være en politisk behandling før åpning av nye felt, tilsvarende en PUD (Plan for utbygging og drift) i oljenæringen, når de allerede har vist at de er totalt døve for all fagkunnskap fra geologi til miljøvitenskap, sier Melvær.

Kontakter

Bilder

Martin Melvær, Teamleder Bellona.
Martin Melvær, Teamleder Bellona.
Last ned bilde

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye