Høyskolen Kristiania

Nobels fredspris til Narges Mohammadi: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran - lørdag 9. desember

Del

Høyskolen Kristiania og Det iranske solidaritetsforum inviterer til fredprisarrangement og utstilling i forbindelse med Nobels fredspris som i år går til Narges Mohammadi: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran. Vi har invitert noen av de fremste iranske kvinnelige ekspertene på området i Skandinavia.

Siden drapet på Jina (Mahsa) Amini i september 2023, har Iran vært vitne til overveldende demonstrasjoner og protester mot det iranske regimets ideologiske og politiske orienteringer.

Denne folkebevegelsen er globalt anerkjent som kvinne, liv og frihetsrevolusjonen. I denne revolusjonen, som navnet tilsier, har kvinner en formidabel rolle: de representerer en progressiv kraft som fortsetter å ta landet videre i kampen mot det langvarige tyranniet i Iran.

Nobels fredspris til Narges Mohammadi er en anerkjennelse av denne langvarige kampen til iranske kvinner, gjenspeilet i Narges' liv gjennom mange år. Derfor ønsker vi og det iranske solidaritetsforum å hylle årets fredsprisvinner, og den inngående frigjøringskampen i Iran hun personifiserer og representerer.

Eventet er arrangerert med støtte fra Fritt Ord.

Tidspunkt: Lørdag 9. desember, kl. 11.00-17.00

Sted: Tollbugata 34, 0158 Oslo

Program:

Kl. 11.00-17.00: Fotoutstilling fra organisasjonen Dadkhahan

Kl. 15.00-17.00: Panelsamtale: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran i forbindelse med fredprisutdelingen til Narges Mohammadis.

HUM-koret, Oslo Humanistkor vil åpne panelsamtalen. 

Lett servering og ingen påmelding, men kun plass til 70 stykker på panelsamtalen så kom i god tid for å sikre deg plass. 

Les mer om arrangementet her og meld din interesse på vårt Facebook-arrangement her.

Paneldeltakere:

Fataneh Farahani, professor i etnologi ved Institutt for etnologi, religionshistorie og kjønnsstudier ved Stockholms universitet.

Parvin Ardalan, journalist, kvinnerettighetsforkjemper og forfatter i Malmø. 

Tabassom Fanaian, uavhengig forsker med bakgrunn fra politisk psykologi og menneskerettigheter.

Essmat Sophie (Asima), prisvinnende forfatter og prisbelønnet regissør, forsker og aktivist.

Ordstyrer er Sherry Hakimnejad, barnevernspedagog, masterstudent og gründer.

Vel møtt!

Kontakter

Bilder

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.​

Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren.​ Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.

Kristiania har ambisjoner om å bli universitet​ ​fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste. 

Høyskolen Kristiania rød logo

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye