Ragn‐Sells AS

Tøyenbadet først ut med teknologi som revolusjonerer avfallshåndtering på byggeplasser

Del

Tøyenbadet er byens største badeanlegg og Oslo sitt nye hovedbad for både idrett og publikum. Dette banebrytende prosjektet gjennomføres i samarbeid med entreprenørselskapet AF Gruppen og Oslobygg som er en av landets største byggherrer og eiendomsforvaltere. Gjennom miljøselskapet Ragn-Sells AS og teknologiselskapet Sensorita er dette et av de første byggeprosjekter i Norge der en løsning for nivåmåling i åpne containere testes ut i full drift. Tidligere har løsningen kun blitt testet i kontrollerte miljøer, med gode tilbakemeldinger.

Ulrikke Lien i Sensorita viser frem sensoren på en 10m container.
Ulrikke Lien i Sensorita viser frem sensoren på en 10m container. Foto: Sensorita

Automatiske bestillinger uten manuelle kontroller

Tilbake i 2020 kom Jon Lille-Schulstad og Andreas Brønmo fra Ragn-Sells i kontakt med gründer Ulrikke Lien og hennes selskap Sensorita, en Oslo-basert leverandør av sensorer og programvare til avfallsbransjen. Ragn-Sells hadde et behov om å kunne måle fyllingsgrad i åpne containere på byggeplasser.

Ulrikke Lien tok utfordringen, og sammen med sine folk utviklet de sensorer som var til dette formålet. Det som gjør Sensorita sin teknologi unik, er at den ved hjelp av radarbilder og maskinlæring kan identifisere fyllingsnivået i store åpne avfallskontainere. Dette gjør det mulig for Ragn-Sells å kunne automatisere bestillingen av tømming og bytte av containere, samt lokalisere utstyret. 

Nyttig for både miljøselskapet, entreprenøren og miljøet

På byggeplasser, der effektiv avfallshåndtering er avgjørende for et vellykket prosjekt, kan dette spare opp til en hel arbeidsdag hver uke. I dag brukes mye tid på å overvåke fyllingsnivå og å bestille tømminger av containere. Kyrre Sletteberg som er Driftsleder i AF Gruppen sier det er spennende å være med på testing av ny teknologi. Han ser for seg at det kan frigjøre tid som går til overvåking og bestillinger. 

Ved å utnytte teknologien til Sensorita samles det inn nye innsikter som bidrar til at Ragn-Sells kan tilby helt nye tjenester i markedet. Ragn-Sells kan nå snakke om kapasitet til kunder istedenfor bare en container som kan fylles. Ved å redusere andelen overfylte containere bidrar det til mer effektive, tryggere anleggsplasser og mindre feilsortering, noe som er bra for alle parter. For Oslobygg er det viktig å kunne sammenligne data og informasjon på tvers av byggeprosjektene. I tillegg er dette miljøvennlig i den forstand at man heller ikke henter halvfulle containere og unngår unødvendig transport. 

Godt samarbeid

-Vi er svært glade for å kunne bidra med vår avanserte teknologi til et viktig prosjekt som Tøyenbadet. Ved å automatisere avfallshåndteringen kan vi bidra til å øke effektiviteten og å redusere kostnadene for byggeprosjektet. Vi ser frem til å fortsette og å utvide samarbeidet med Ragn-Sells innenfor avfallshåndtering, sier Ulrikke Lien, gründer og daglig leder i Sensorita.

Digitaliseringsansvarlig i Ragn-Sells, Andreas Brønmo istemmer:

-Samarbeidet med Sensorita passer perfekt med vår målsetning om å tilby innovative avfallshåndteringsløsninger. Vi ser en stor mulighet til å øke kundenytte og å spare tid hos våre kunder ved å automatisere bestillingsprosessen rundt avfallshåndtering. Samtidig ser vi at dette kan redusere mengden overfylte containere, som igjen bidrar til bedre sortering og redusert HMS-risiko på kundens arbeidsplasser og for våre sjåfører. 

-Videreutvikling av løsningen kan bidra til at vi sikrer renere materialer, og etter hvert utvikler nye tjenester til markedet, det må vi om vi skal over til et mer sirkulært samfunn, avslutter Brønmo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Severin Schirmer fra Sensorita monterer en sensor på 10m3 container.
Severin Schirmer fra Sensorita monterer en sensor på 10m3 container.
Last ned bilde
På bildet fra venstre: Severin Schirmer (Sensorita), Andreas Brønmo (Ragn-Sells) og Ulrikke Lien (Sensorita).
På bildet fra venstre: Severin Schirmer (Sensorita), Andreas Brønmo (Ragn-Sells) og Ulrikke Lien (Sensorita).
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Ragn‐Sells AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ragn‐Sells AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ragn‐Sells AS

Ny rapport: Norsk fiskebæsj kan bli til strøm for 600000 husstander13.2.2023 12:48:29 CET | Pressemelding

Slam som i dag vaskes ut i sjøen fra norsk oppdrettsanlegg kan forsyne inntil 600000 husstander med strøm, og dekke behovet for fosforgjødsel tilsvarende hele det svenske landbruket hvert år. Det viser en fersk rapport som konsulentselskapet PwC har produsert på oppdrag fra blant andre miljøselskapet Ragn-Sells og Vestland Fylkeskommune. Slammet vil samles opp ved hjelp av en ny teknologi.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye