Priv. til red. : Tomme stoler på Honnørbrygga

Del

Årlig blir det 90 ledige plasser rundt middagsbordet i Norge. I Oslo har to personer mistet livet til drukning i år. Onsdag settes det ut tomme spisestoler på Honnørbrygga for å minnes de druknede.

Med arrangementet ønsker Redningsselskapet å være til stede i bybildet for å minne om at det hver jul er familier med tomme stoler rundt julemiddagen, der kjære som har mistet livet i drukningsulykker skulle vært.  

I november ble en person funnet omkommet i et islagt vann i Østmarka. Så langt i år har 76 mennesker druknet i Norge. 

Tid: Onsdag 6. des Kl. 09.00

Sted: Honnørbrygga, rett nedenfor Rådhuset i Oslo

Stolene er plassert ute fra 09:00 til 21:00 og Erik Knudsen, Regionsleder Region Sør-Øst i Redningsselskapet vil være til stede og la seg intervjue ved markeringen i bybildet.

Dersom dere ønsker å være til stede når stolene plasseres ut – gjøres dette kl. 09.00

– Det er et tragisk faktum at like mange drukner i Norge hvert eneste år. Voksne menn står for rundt 90 prosent av alle drukningene hvert år, og vi kan spare mange liv dersom særlig menn tar forhåndsregler og tar sikkerhet til sjøs på alvor, sier Knudsen.

Kontakt Erik Knudsen eller Lars Magne Ullvang for mer info og avtale:

Lars Magne Ullvang: lars.magne.ullvang@rs.no/ 40458842

Erik Knudsen: erik.knudsen@rs.no/ 481 28 368

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye