TUI Norge

Mer populært med jule og nyttårsreiser enn før pandemien

Del

Nordmenn prioriterer reising rundt jul og nyttår veldig høyt med nivåer som overstiger siste normalår i 2019. – Sommervarmen forsvant fort i år, og vinteren kom spesielt tidlig, så det er nok mange som trenger en ekstra dose med sol og varme, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen. 

To jenter som springer ut i vannet badet i sollys.
– Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. Foto: TUI

Når vi sammenligner salget de siste fire ukene med 2019, så har salget av jul og nyttårsferier økt med 10 % i samme periode sammenlignet med siste normalår før pandemien.

Tallene gjelder for hele desember, ikke kun jul og nyttår. 

– Veien tilbake til normalen har vært lenger enn de fleste trodde, så dette er en flott gave inn i julen, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Deilig med sol og bad etter en hektisk jul

Når det gjelder charter, er det Kanariøyene som dominerer, med Gran Canaria i toppen og Tenerife og Lanzarote.

– Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier Mørk-Løwengreen.

Sammenlignet med i fjor, øker bestillingene til alle vinterreisemålene på charter i år, inkludert Kapp Verde.

–Det er moro at stadig flere nordmenn oppdager øygruppa i Atlanterhavet rett utenfor kysten til Senegal. Livsmottoet «No Stress» passer jo fint etter en hektisk julefeiring hjemme, legger Løwengreen til. 

Topplisten (pakkereiser charter)

 1. Gran Canaria
 2. Tenerife 
 3. Lanzarote
 4. Kapp Verde 

9 av 10 solgte seter til Mexico i jula

Charternyheten Mexico er også et populært nytt innslag. Det er satt opp tre direktefly med TUIs eget flyselskap. Reiselengden er 14 dager, og det er satt opp tre avganger 14.desember (juleferien), 8. februar og 14.mars. 

– Vi har solgt 9 av 10 seter til desemberavgangen, så det er populært å feire jula i Mexico. Jeg kom akkurat tilbake derfra selv, og kan personlig anbefale den nydelige stranden på uberørte El Cuyo. Det er godt mulig jeg selv bytter ut ribba med taco og ceviche i Mexico neste år, sier Mørk-Løwengreen. 

Disse tre rutene kjøres direkte med behagelige Dreamlinere, men man kan også bestille rutefly med mellomlanding og mer fleksible avreisedatoer. 

Langstrakt%2C%20hvit%20sandstrand%20uten%20solsenger%20p%E5%20El%20Cuyo%20i%20Mexico.
El Cuyo er det nærmeste du kommer et paradis nærmest uberørt av turisme på Yucatanhalvøya i Mexico. Her er det god plass og ikke en solseng i sikte. Foto: Anne Mørk-Løwengreen/TUI

Økonomien påvirker hvordan vi bor på ferie

Budsjettkontroll er viktig for nordmenn i dagens økonomiske klima. Etter en lang periode med reisestopp under pandemien, sitter det ekstra langt inne å kutte ut ferier til utlandet. Tvert i mot er det flere som oppgir at de planlegger en tur til utlandet de neste 12 månedene enn i våres. Men reisevanene våre påvirkes allikevel. 

Les også: Ny måling: Reiselysten øker blant nordmenn

– For å ha god budsjettkontroll velger vi i større grad enn tidligere, all Inclusive,  hvor all mat og drikke er forhåndsbetalt eller et leilighetshotell, hvor man kan lage mye av maten selv. Så vi vil fortsatt reise, men er mer prisbevisste. Verdi for pengene er veldig viktig. Det er en god blanding av par og barnefamilier som velger å reise rundt jul og nyttår, sier Mørk-Løwengreen.

Thailand og Zanzibar lokker på nyttårsaften

I tillegg til charterreiser er dynamiske pakkereiser med rutefly et populært og fleksibelt valg rundt jul og nyttår.

–Vi ser det samme mønsteret her som ved charter. Kanariøyene, med Gran Canaria i spissen dominerer totalt med Tenerife og Lanzarote noen hakk etter.

–Blant dem som velger å reise etter at julaften er overstått ser vi at det er en klar tendens til å velge mer eksotiske reisemål som Thailand, Zanzibar og Den Dominikanske republikk, forteller Mørk-Løwengreen. 

Topplisten (pakkereiser rutefly)

 1. Kanariøyene
 2. Phuket 
 3. Dubai
 4. Costa del sol
 5. Alicante
 6. Mauritius
 7. Den dominikanske republikk
 8. Madeira
 9. Zanzibar
 10. Maldivene

TUI Group hadde rekordomsetning i 2023 og 19 millioner reisende totalt i hele verden. Det kan du lese mer om i denne pressemeldingen (engelsk). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Langstrakt, hvit sandstrand uten solsenger på El Cuyo i Mexico.
El Cuyo er det nærmeste du kommer et paradis nærmest uberørt av turisme på Yucatanhalvøya i Mexico. Her er det god plass og ikke en solseng i sikte.
Last ned bilde
To jenter som springer ut i vannet badet i sollys.
– Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.
Last ned bilde

Om oss

TUI Nordic  er den ledende reiseoperatøren i Norden. 25 % av de nordiske pakkereisekundene velger TUI.TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly, hotell og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUIfly og Nazar. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye