SMB Norge

SMB Norge har fått gjennomslag for bedre rammebetingelser ved eksport til Ukraina

Del

I budsjettendringene av statsbudsjettet for 2023 har regjeringen valgt å lytte til SMB Norge og fremmer endringer knyttet til eksportfinansiering.

Susanne A. Finnes SMB Norge

- Det er veldig gledelig at vår dialog med regjeringen og næringsministeren har ført frem. Det er viktig at norske bedrifter som ønsker å drive investeringer i og handel med Ukraina i dagens situasjon får en ordning som gjør dette mulig, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

Siden det er høy risiko knytte til investeringer i Ukraina, så benytter bedriftene seg av instrument for risikoavlastning, som innebærer at staten tar en andel av risikoen. Ett av kravene for å nytte seg av ordningen har vært at en bank i landet må delta. 

- Siden den private bankvirksomheten i Ukraina nå fungerer dårlig, så har dette kravet nærmest gjort det umulig for bedriftene å nyttiggjøre seg ordningen, og dermed har nok mange bedrifter valgt å avslutte sin virksomhet i Ukraina, sier Rytman.

Regjeringen foreslår nå ovenfor Stortinget at kravet om bank-medvirkning fjernes midlertidig når det gjelder investeringer i og eksport til Ukraina. 

- SMB Norge gir honnør til regjeringen for dette forslaget som vil medføre at norsk næringslivet i årene som kommer kan bidra i gjenoppbyggingen av Ukraina med kompetanse, teknologi og investeringer, og gir norske bedrifter en trygghet for å fortsette sitt engasjement, sier Jørund H. Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye