Statens vegvesen

Færre omkom i trafikken i november – ingen i Vestfold og Telemark

Del

Seks mennesker omkom i novembertrafikken. Det er halvparten så mange som i november i 2022, da 13 omkom. Ingen av disse var i Vestfold og Telemark.

Ingen omkom i trafikken i Vestfold og Telemark i november.
Ingen omkom i trafikken i Vestfold og Telemark i november. Statens vegvesen

Så langt i år er 113 drept på norske veier. Det viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall.

-Vi er glad for den positive utviklingen og at ingen omkom i trafikken i Vestfold og Telemark i november. 113 drepte på norske veier hittil i år er likevel for mange, understreker Vibeke Lin Jacobsen i Statens vegvesen.

Hittil i år har 5 personer omkommet i trafikken i Vestfold og Telemark. I fjor i samme periode var tallet 12.

Alle de drepte er over 40 år

Det var ingen ungdommer som omkom i november. Alle de døde var over 40 år.

-Vi har ingen å miste, uansett alder. Etter flere måneder som har krevd unge liv, er det likevel godt å se at november ikke har krevd like unge ofre, sier Jacobsen.

Dødsfallene, fem menn og en kvinne, skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland. Det var primært møte- og utforkjøringsulykker, men en fotgjenger mistet også livet i november.

Vi er blitt litt mer oppmerksomme i trafikken

Uoppmerksomhet er fortsatt er en av de viktigste årsakene til alvorlige trafikkulykker, ofte med døden til følge. Folk gjør litt færre ting mens de kjører bil i dag, og er blitt litt mer oppmerksomme enn for bare få år siden Dette viser en undersøkelse laget på oppdrag fra Statens vegvesen (TØI).

-Allikevel er det greit med en påminnelse i disse juletider at alle kjører oppmerksomt og tar seg den ekstra tiden for at det går bra – for oss alle. Det er også viktig at man pakker bilen riktig og sikrer løse gjenstander, avslutter Jacobsen.

Les mer om hvordan du sikrer tingene dine i bilen.

Kontakter

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye