Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»

Del

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

På det nye albumet, som utgis i dag, utforskar Moldestad den rike tradisjonsmusikken frå heimbygda Breim, der ho vaks opp. Albumet er ein hyllest til den tradisjonsrike slåttemusikken som vestlandsbygda er kjend for, komplett med autentiske tolkningar på fele, hardingfele og vokal. Med 26 spor tek Moldestad lyttaren med på ei reise gjennom generasjonar av musikalsk arv, med slåttar som har levd i hjartet av Breim.

LYTT

I tillegg til musikken har Moldestad skapt ei bok som gjev eit inngåande innblikk i prosessen bak musikken. Boka inneheld personlige beretningar, dokumentarisk materiale om felespelarar og musikken, samt visuelle fortellingar frå heimbygda, fanga gjennom objektivet til fotograf Magnus Skrede. 

Sigrid Moldestad har investert tid og mot i å utforske sin plass i denne tradisjonen, og resultatet er eit gripande og ærlig verk som feirar den kraftfulle musikken som har blomstra i Breim. Ho seier: "Dette er eit album det har teke tid å skape. Kanskje fordi rolla mi som tradisjonsutøvar er forbunde med stort ansvar, redsle for å gjere feil og ikkje minst respekt for korleis utøvarane før meg har virka, spelt og formidla. Det tek tid å finne sin plass i tradisjonen. Slik har det også teke tid for meg å våge å stå i alt dette med kun mi eiga stemme og tonar. Denne plata er ei samling slåttar eg er ekstra glad i, har funne fram til og forma ut frå min kunnskap og oppleving av tradisjonen sine særtrekk, rytmikk og tonalitet. Eg er takksam for alle dei som har spelt og sunge desse tonane før meg"

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede
Last ned bilde
Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede
Last ned bilde
Foto: Magnus Skrede
Foto: Magnus Skrede
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Hulbækmo og Jacobsen familieorkester med en leken og humørfylt singel fra nytt album.16.2.2024 09:00:00 CET | Pressemelding

«Hans sin vals» er som tittelen antyder en låt som er komponert av Hans Hulbækmo. Er det en oppfølging av «Hans sin låt», som var et av sporene på orkesterets debutalbum, «På snei», som ble utgitt 2017? Kanskje det, den har i hvert fall den samme musikalske lekenheten som alltid har vært et av kjennetegnene på Hulbækmo & Jacobsen familieorkester, med en sterk melodi, innslag av improvisasjon og et fargerikt instrumentarium. På denne låta høres Tones harpe, Alf’s munnspill, Hans Fredrik’s fløyte og Hans sin krukketromme, og den gir en liten pekepinn på hva som kan høres på resten av RUDSNURRKNURR, albumet som låta er hentet fra, og som blir lansert den 15. Mars

Hulbækmo & Jacobsen family orchestra releases "Hans sin Vals" from their upcoming album16.2.2024 09:00:00 CET | Press release

"Hans sin Vals (Hans's Waltz)" is, as the title suggests, a composition by Hans Hulbækmo. Is it a follow-up to " Hans sin låt (Hans's Song)", which was one of the tracks on the orchestra's debut album, "På snei," released in 2017? Perhaps so, as it shares the same musical playfulness that has always been a hallmark of the Hulbækmo & Jacobsen family orchestra, featuring a strong melody, elements of improvisation, and a colorful array of instruments. On this track, you'll hear Tone's harp, Alf's harmonica, Hans Fredrik's flute, and Hans's udu drum, providing a glimpse of what to expect on the rest of RUDSNURRKNURR, the album from which the track is taken, set to be released on March 15.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye