Nærings- og fiskeridepartementet

Lanserer nytt verktøy for å måle omstilling i norsk næringsliv

Del

Omstillingstempen er en ny, interaktiv nettside som viser sentrale utviklingstrekk i norsk næringsliv og økonomi. Verktøyet skal bidra med kunnskap inn i debatten om hvor godt rustet Norge er til å takle endringer.

Næringsministeren lanserte Omstillingstempen på Klimahuset i Botanisk Hage fredag 1. desember. Foto: NFD
Næringsministeren lanserte Omstillingstempen på Klimahuset i Botanisk Hage fredag 1. desember. Foto: NFD

– Hvordan står det til med norsk omstilling og hvor godt rustet er vi egentlig til å takle store endringer? Dette er spørsmål jeg mener må høyere på dagsorden. Derfor lanserer regjeringen i dag Omstillingstempen som skal bidra til bedre innsikt og forhåpentligvis en god samtale om hvordan vi som land skal løse utfordringene og gripe mulighetene som ligger foran oss, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Næringsministeren presenterte Omstillingstempen på Klimahuset i Botanisk hage i Oslo fredag 1. desember. 

Omstillingstempen er en interaktiv nettside, som gir oversikt over utvalgte indikatorer som er relevante for å måle Norges omstillingsbehov, omstillingsevne og faktiske omstilling.

Omstillingen må skje raskere

Bedrifter tilpasser seg kontinuerlig endringer. Det kan for eksempel skyldes endret etterspørsel, teknologisk fremgang eller klimaendringer. Norge og verden skal gjennomføre en historisk omstilling til lavutslippssamfunnet. Dette vil påvirke alle samfunnsområder. Et formål med Omstillingstempen er å bidra med kunnskap inn i debatten om hvor godt rustet næringslivet er til å takle endringer.

– Målet mitt har vært å lage et verktøy som bidrar med innsikt, kunnskap og engasjement. Jeg ønsker å heve blikket over de partipolitiske og ideologiske skillelinjene og skape en opplyst samtale der næringsliv, institusjoner og ulike profesjoner kan delta. Omstillingstempen skal kontinuerlig utvikles med ny kunnskap og indikatorer og jeg ønsker alle innspill hjertelig velkommen, sier Vestre.

Faktaboks: Hva er Omstillingstempen?

  • Omstillingstempen er en interaktiv nettside, som gir oversikt over utvalgte indikatorer som er relevante for å måle Norges omstillingsbehov, omstillingsevne og faktiske omstilling.
  • Nettsiden inkluderer i dag 19 indikatorer. Disse er fordelt på seks tema: Klima og miljø, arbeidsmarked, handel og konkurranseevne, bedriftsdynamikk, forskning og kompetanse, og kapital og investeringer.
  • Omstillingstempen samler de mest relevante, offentlig tilgjengelige dataene, i tillegg til spesifikke data bestilt av Nærings- og fiskeridepartementet.
  • Tallene og grafene som presenteres i indikatorene vil oppdateres fortløpende.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye