Kredinor

Utslitte av gjeld

Del

Et av Norges største inkassoselskaper, Kredinor, ser økende betalingsproblemer hos sine kunder. For mange fører betalingsproblemene til såkalt «gjeldsfatigue», de blir motløse og likegyldige til regningene som hoper seg opp.

Klaus-Anders Nysteen er administrerende direktør i Kredinor
Klaus-Anders Nysteen er administrerende direktør i Kredinor Kredinor

– Responsen fra våre kunder er svært bekymringsfull. De kjenner utfordringene med høyere renter og økte priser på kroppen, og mange av dem har rett og slett gitt opp og sluttet å forholde seg til regningene sine, sier administrerende direktør i Kredinor, Klaus-Anders Nysteen.

Den siste tiden har Kredinor dybdeintervjuet mer enn 200 kunder med gjeldsproblemer.

– Jeg har vært med på flere av intervjuene og det er slående at så mange forteller om det samme; at de har mistet helt oversikten og derfor gir opp, sier Nysteen.

En av de største utfordringene for dem som har gjeldsproblemer, er å skaffe seg en oversikt over hva de faktisk skylder.

– Det å ha flere krav hos ulike inkassoselskaper gjør at det blir et ikke ubetydelig trykk i form av telefoner, brev og meldinger. Med krav hos fire inkassoselskaper kan en kunde få inntil 60 telefoner per måned. Dette unner jeg ingen, sier Nysteen.

Gjøre det enklere for kunden

Nysteen tar nå til orde for et samlet system som gjør det enklere for kunden å få en totaloversikt. Det er nylig etablert et inkassoregister som gjør utveksling av data enklere og raskere, men Kredinor mener det må flere tiltak til.

- Når kunden må forholde seg til ulike inkassoselskaper, er det langt vanskeligere å få totaloversikt. Og det er ikke bare antall inkassoselskaper som er utfordringen. Staten driver inkasso gjennom Statens Innkrevingssentral, og enkelte kommuner har også egen inkasso. Målet må være at kundene skal kunne se omfanget av hele sin gjeldsutfordring og at vi sammen med dem skal kunne lage en plan som adresserer hele utfordringen. Vi må gå fra å løse enkeltsaker til å løse problemet, sier Nysteen.

Kontakter

Om Kredinor

Kredinor AS er Norges største inkassoselskap i antall saker og en ledende aktør innenfor kjøp og forvaltning av gjeldsporteføljer. Selskapet er etablert i Norge, Sverige og Finland med en samlet omsetning på nærmere 1,6 milliarder kroner og 600 ansatte. Kredinor AS eies av Sparebank 1 og Kredinorstiftelsen. Kredinor har sin historie helt tilbake til 1876, og er nylig fusjonert med Modhi-konsernet. Etter fusjonen vil selskapet ha en bred tjenesteportefølje med bransjeledende løsninger innenfor fakturering, betaling og inkasso til energibransjen, bank og finans, handel, offentlig sektor, telecom og parkering. Ved å hjelpe kundene med moderne digitale selvbetjeningsløsninger og god kundeoppfølging, hjelper vi også næringslivet og offentlige virksomheter slik at de får betaling raskere. Det er bra for alle – for kundene, næringslivet og samfunnet. Kredinor.no

Følg pressemeldinger fra Kredinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kredinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kredinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye