Bok i Nord

Nytt opplag av nordnorsk båtbok

Del

Det er ingenting å si på båtinteressen i nord. Den nye boka «Båta i nord» er nemlig nå trykket i sitt andre opplag.

«Båta i nord» måtte trykkes i nytt opplag, grunnet stor etterspørsel.
«Båta i nord» måtte trykkes i nytt opplag, grunnet stor etterspørsel. Foto: Liss Hege Eriksen

– Jeg er overveldet over responsen, sier forfatteren bak boka, Ronny Trælvik.

Han har reist rundt til bokhandlere i store deler av Nord-Norge og signert bøker. Over alt har båtinteresserte mennesker møtt opp.

– Boka handler jo ikke bare om båter, men også om folket langs den nordnorske kysten, fra Helgeland til Berlevåg. Og så selve kystkulturen da, for den står tydeligvis veldig sterkt fremdeles, slår han fast.

Aldri nok båter

– Det er svært mye arbeid med å skrive ei bok som «Båta i nord». Og da er det hyggelig at den blir så godt mottatt, sier Trælvik.

Hans erfaring er at det er voksne menn som er den store målgruppa for ei slik båtbok. Men at andre aldersgrupper, både kvinner og menn, også interesserer seg for fartøy og historier fra hav og land.

– Og båter får man jo aldri nok av, avslutter han med et smil.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Bok i Nord

Forlaget Bok i Nord har sine røtter tilbake i kjøkkenkroken hos forlegger Ronny Trælviks bestemor. Hun var et unikum, og utrolig flink til å fortelle. Ronny lyttet mye til bestemors historier, og begynte tidlig å notere. Hennes var en helt annen verden enn den vi lever i i dag, og Ronny ville sørge for at den ikke gikk tapt. På den måten ble bestemors fortellerstemme forgjengeren til Bok i Nord, en måte å formidle verdien av det som er og det som har vært.

Da han skulle gi ut sin første bok opplevde Ronny at temaene han skrev om var for snevre til å gi ut på et annet forlag, så da startet han like gjerne sitt eget. Han ville nemlig gi ut nettopp den typen bøker, bøker som formidler en nordnorsk profil og nordnorske historier. 

Målet for Bok i Nord er å videreformidle en stolthet rundt og tilkobling til den nordnorske identiteten, og skape en forbindelse til det genuine nordnorske for nordlendinger, og alle andre som kjenner på en hjemlengsel mot Nord.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye