Foynhagen

Ti år med underholdningseventyret i Foynhagen

Del

Fra null til 120.000 besøkende per år. 10 år med hagefest feires nå - Tomas Ledin, The Waterboys, Highasakite, Marcus og Martinus og Dumdum Boys første artister i jubileumsåret!

Per Christian Hestnæs

I den tidligere eplehagen på Tønsberg Brygge hvor selveste Svend Foyn hadde sine barndomsår, ligger konsertstedet FOYNHAGEN. Sommeren 2014 startet eventyret med den kjente hiphop-gruppen Klovner i kamp. Siden den gang har hagen vært fylt med tusenvis av publikummere i sommerhalvåret. Størrelser som Kool & The Gang, Patti Smith, The Waterboys, Kim Larsen, Jethro Tull, Lars Winnerbäck, Wyclef Jean, Ziggy Marley og Veronica Maggio har stått på scenen. Det samme har vår egne Aqua Lene og Seigmen. Store norske profiler som Madrugada, Higasakite, Sondre Justad, Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, CC Cowboys, Dumdum Boys, Delillos, Kari Bremnes, Susanne Sundfør og mange flere, har gjentatte ganger fylt hagen med lykkelige publikummere i løpet av de ti årene. Foynhagen har blitt en viktig og attraktiv arena som de stadig ønsker å returnere til, artistene som publikum.

Fra starten har Foynhagen forankret sin tilstedeværelse blant Vestfolds befolkning med over 120.000 besøkende hvert år.

Her har lokale band og artister vært support for de store og kjente navnene. År for år har Foynhagen blitt en god møteplass for regionens innbyggere, og skapt tradisjoner for venner og kjente. Her har det vært, og skal være, plass til alle publikumsgrupper – fra skateboard til rullator.

Sammen med hele Norge har Foynhagen blitt et møtested for alle som er glad i levende musikk og underholdning. Her er det arrangementer tirsdager (Tropical Tuesday) som lørdager. Og frontfigur i DeLillos, Lars Lillo-Stenberg, har uttalt: Foynhagen er som Rockefeller (Oslo) om sommeren!

Programmet 2024 kommer til å bære preg av publikums ønsker og tilbakemeldinger, våre favoritter og noen internasjonale overraskelser - velkommen til 10 nye år med hagefest - sier Kim Alexander Holmøy, daglig leder i Foynhagen.

Kontakter

Bilder

Tomas Ledin
Tomas Ledin
Last ned bilde
Plakat alle år
Plakat alle år
Last ned bilde
Foynhagen
Foynhagen
Last ned bilde
Foynhagen
Foynhagen
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye