Kia Norge

Kia EV9 shortlistet til Årets Bil i Europa(COTY) 2024

Del

Kia EV9 er nominert til siste runde av 2024 Car of the Year (COTY) i Europa. SUV-en ble først listet blant 28 nye modeller som ble lansert i år, og er nå valgt ut av de 59 COTY-juryene fra 22 land til shortlisten med 7 merker totalt. Den samlede COTY-vinneren vil bli annonsert mandag 26. februar på Geneva International Motor Show.

I likhet med vinneren fra 2021, Kia EV6, er Kia EV9 basert på den dedikerte E-GMP-plattformen. En av de første syvseters elektriske kjøretøyene på markedet, EV9 tilbyr et romslig interiør med lounge-lignende komfort. Når det gjelder rekkevidde, er EV9 den perfekte følgesvenn for familieturer med AWD og WLTP- rekkevidde på 505 kilometer. Takket være 800V-teknologi, mottar 99,8 kWh-batteriet 249 km batterirekkevidde på 15 minutter under ideelle forhold, og tilbyr eksepsjonell effektivitet for sin klasse.

                -I dag er vi stolte av å komme oss inn på kortlisten til prisen for Årets bil i Europa for tredje gang på rad med Kia EV9. Kia EV9 følger i fotsporene til den prisvinnende EV6, Årets bil i 2022, og viser vår ambisjon om å etablere oss som et ledende EV-merke på det europeiske markedet, sier Presidenten i Kia Europa, Jason Jeong.

Kontakter

Om oss

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye