Statens vegvesen

Elverhøybrua snart klar for trafikk

Del

21. desember kan trafikantene langs riksveg 70 i Sunndal ta i bruk den nye Elverhøybrua.

Den 715 tonn tunge og 110 meter lange stålkassen har kommet på plass over elva. Stålkassen er lasersveiset av Prodtex Industri AS.
Den 715 tonn tunge og 110 meter lange stålkassen har kommet på plass over elva. Stålkassen er lasersveiset av Prodtex Industri AS. Statens vegvesen

Mandag 20 november kunne Statens vegvesen konstatere at den nøye planlagte operasjonen med å kjøre stålkassen til Elverhøybrua ut over elva gikk etter planen. Det betyr at arbeidet er i rute, og brua er snart klar til bruk.

Frem mot åpningen 21. desember skal entreprenør Consto Anlegg Midt AS få på plass fuge, kantdragere, rekkverk og asfalt.

Det vil bli en enkel markering lokalt 21. desember, og så blir det en større markering når hele anlegget står ferdig til sommeren.

Se timelaps fra flyttingen av brua her  

Skal fjerne gamlebrua

Når den nye brua er tatt i bruk kan rivingen av de ekstisterende bruene starte. Når de er fjernet starter arbeidet med å legge Hovenvegen under den nye brua. Hele anlegget vil stå klart til sommerferien i 2024.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye