Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

– AHO-studenter får viktige roller i arbeidet for et bærekraftig samfunn

Del

Hege Maria Eriksson går fra Statsbygg til Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. – Vi må fortsette å sette det skolen gjør i sammenheng med samfunnets behov, sier arkitekten, som blir ny instituttleder ved Institutt for arkitektur fra 1. mars.

Ny instituttleder på arkitektur: Hege Maria Eriksson går fra stillingen som direktør for rådgivning og tidligfase, og er alumna fra AHO.
Ny instituttleder på arkitektur: Hege Maria Eriksson går fra stillingen som direktør for rådgivning og tidligfase, og er alumna fra AHO. Foto: Statsbygg

Eriksson har vært direktør for rådgivning og tidligfase i Statsbygg, og er selv alumn fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

– Jeg kan ikke tenke meg en mer meningsfull jobb i vårt felt enn å være med på å utvikle utdannelsen og arkitekturfaget, slik at dyktige studenter kan utvikle seg og ta viktige roller i arbeidet for et bærekraftig samfunn, sier Hege Maria Eriksson, som gikk ut av AHO i 1995.

Innsikt i kompetansebehov

Siden den gangen har hun drevet egen praksis, hatt lederstillinger i NAL, Norsk Form/Doga, Oslo arkitekturtriennale og i Statsbygg.

– Arbeidserfaringen min har gitt meg et stort nettverk, og innsikt i kompetansebehovet i fremtiden. Veldig mye rundt oss er i endring, og utdannelsen må ta opp i seg endringene for å være relevant. Samtidig skal kjernen i faget og det verdifulle i utdannelsen tas vare på, sier Eriksson. 

– Hun sikrer relevans

Rektor Irene Alma Lønne ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er glad for å ha funnet denne rette lederen for instituttets team av undervisere og forskere.

– Med Hege Maria Eriksson på laget kan vi ta fatt på samfunnsoppdraget vårt med uforminsket styrke. Hennes tyngde og bredde gjøre henne til den riktige faglige lederen for et fag i stor utvikling. Sammen med fagmiljøet på instituttet skal hun sikre relevans i en utfordrende tid for Norges utdannelses- og  forskningssektor, sier Lønne.

null
Rektor Irene Alma Lønne ved AHO er stolt og glad etter å ha fått Hege Maria Eriksson med på laget. – Hun har en bredde og en tyngde som gjør henne spesielt egnet i denne rollen, sier Lønne. Marian Jade

Tverrfaglig bakgrunn

Hege Maria Eriksson har lang erfaring fra grenselandet mot samtlige av AHOs fag:

– Jeg har jobbet mest med arkitektur og bygg, men også med design, byutvikling, eiendom og landskap, samfunnsvitenskap og økonomi, digitalisering og innovasjon. Å ha vært vidt og bredt i fagfeltet har gitt kunnskap om hvordan arkitektene og arkitekturen kan påvirke samfunnsutfordringene og utvikle mulighetene som ligger foran oss, sier Eriksson.

– Statsbygg-erfaringen kommer godt med

Arkitekten har vært leder i mange år, i veldig ulike organisasjoner. Hun mener erfaringen fra Statsbygg kommer særskilt godt med når hun går inn i AHOs ledelse.

– Jeg er veldig glad i Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og gleder meg til å bli en del av skolen igjen. Ikke noe er mer meningsfylt enn å bidra til at dyktige studenter får mulighet til å utvikle seg og utøve faget sitt. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette viktige fagmiljøet, sier AHOs nye instituttleder.

null
Hit til Maridalsveien 29 på Grunerløkka og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo kommer Hege Maria Eriksson 1. mars. – Jeg kan ikke tenke meg noe mer meningsfylt, sier hun. Foto: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Kontakter

Om Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en ledende, internasjonal vitenskapelig høgskole som gir utdanning innen arkitektur, design, landskapsarkitektur og urbanisme. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus og virksomheten omfatter alle skalaer; gjenstander, systemer, bygninger, by- og landskapsforming. Skolen er organisert i tre institutter, og har crika 800 studenter og 270 ansatte.

Følg pressemeldinger fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye