Oslo HEMS Conference 2023: Det siste innen europeisk luftambulansetjeneste

Del

Stiftelsen Norsk Luftambulanse samler ledende eksperter og fagfolk innen luftambulansetjenesten i Europa til kunnskapsutveksling og samarbeid.

Oslo HEMS Conference 2023 arrangeres på Soria Moria i Oslo 4.-6. desember.

Internasjonale eksperter
Over 30 interessante foredragsholdere fra HEMS-miljøet (Helicopter Emergency Medical Service) vil rette søkelyset på utfordringer og muligheter i det akuttmedisinske arbeidet, og vise frem løsninger som kan forbedre europeisk luftambulansetjeneste. Her er tre av dem:

Dr Malcolm Russel er anestesilege og har bakgrunn fra de engelske spesialstyrkene. Han har jobbet i luftambulansetjenesten i Storbritannia i over 25 år. Han en av de fremste innen urban search and resque (USAR), som benyttes særlig under jordskjelv og lignende hendelser. Han har de siste årene vært utsendt til katastrofehendelser i New Zealand, Japan, Nepal, Tyrkia og Malawi.

Dr Dinis Dos Reis Miranda er en anestesiolog og intensivmedisiner, og er leder for ECPR programmet (bruk av hjerte-lungemaskin ved hjertestans) ved Erasmus University Medical Center i Rotterdam i Nederland. Der har de et in-hospitalt ECPR-team på sykehuset 24/7 med en responstid på 5 minutter. Han jobber også som lege ved den nasjonale nederlandske legehelikoptertjenesten. Der startet han en stor randomisert studie av prehospital ECPR utført av besetningen på legehelikopteret, en prosedyre som ble innført i tjenesten der for ca. et år siden.

Dr Hanne Rikstad Iversen er anestesilege ved akuttmottaket på Hammerfest sykehus, og lege på 330-skvadronens base i Banak. Hun har lang erfaring med ekstreme klimatiske og rurale utfordringer. Gjennom hele sin karriere har hun jobbet med å forbedre teamarbeidet ved sykehuset, heve kompetansen i ambulansetjenestene og øke kvaliteten ved legevaktsentralen. Hun er en sertifisert tilrettelegger for det formaliserte treningsprogrammet for traumeteam.

Legedrone 
Noe av den nyeste forskningen og de teknologiske fremskritt som er gjort innen luftambulansetjenesten presenteres og diskuteres. Blant annet vises det for første gang frem en modell av det som kan bli fremtidens legedrone. Airbus og Norsk Luftambulanse samarbeider tett om utviklingen av denne dronen, for å se om elektriske legedroner kan gjøre en forskjell i den prehospitale helsetjenesten. 

Fremtidens medisinske helikopterkabin og helikopter demo
Workshops og interaktive økter gir deltakerne mulighet til å utveksle erfaringer og lære av de beste. Et av temaene handler om hvordan man kommer fram til pasienter utenfor allfarvei og på steder som ikke er egnet for helikopterlanding. Det blir mulig å ta en nærmere titt på framtidens medisinske helikopterkabin i en fullskalamodell, og i tillegg vil vårt helikopter som vi bruker til forskning og utvikling holde en demonstrasjon. 

Ønsker du å vite mer om konferansen finner du informasjon på oslohemsconference.no 

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Norsk Luftambulanse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Luftambulanse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Luftambulanse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye