Apollo

Black Friday utløste salgsrekord på reiser

Del

Årets Black Friday utløste elleville rekorder hos Apollo. Reisearrangøren melder om den beste salgsdagen siden 2014 – og en økning på over 40 prosent sammenliknet med fjoråret.

Det er ikke bare materialistiske ting og julegaver nordmenn sikrer seg under Black Friday; Hos reisearrangøren Apollo resulterte dagen i den beste salgsdagen siden 2014. Også Black Week utløste salgsrekorder, med en økning på hele 150 prosent mot uken før.

- At reiselysten er tilbake på topp igjen har vi sett over lengre tid nå. Vi forventet derfor et høyt trykk under salgsuken, men at det skulle resultere i den beste salgsdagen på nesten 10 år forutså vi virkelig ikke. Salget gikk virkelig over all forventing, det er utrolig gøy, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Under Black Week kunne solsultne nordmenn gjennom Apollo sikre seg rabatterte vinterreiser til blant annet Kanariøyene, Emiratene og Egypt. På selve Black Friday hadde reisearrangøren tilbud på to for én på utvalgte sommerreiser til Hellas, Kypros og Kroatia.

Vi prioriterer å reise

Til tross for økte priser i samfunnet og svekket kjøpekraft har den økte etterspørselen etter reiser vært tydelig gjennom hele året. Apollo har meldt om jevnlige salgsrekorder, spesielt blant barnefamilier, og merker allerede nå en solid pågang på neste års sommerreiser.

Rivera er ikke overrasket over at reiser står høyt på listen over ting vi prioriterer. I en undersøkelse* nylig gjennomført av Norstat på vegne av reisearrangøren oppgir nemlig over halvparten at de ikke skulle ha noe å se frem til dersom de sluttet å reise. Samtidig svarer godt over 30 prosent at reiser forsterker relasjonen til venner og familie – og at det å reise gjør dem lykkelige.

- Vi lever i en tid der en stor andel av oss føler at vi stadig løper mot klokken og aldri helt strekker til. Det å reise har derfor utviklet seg fra å være et gode til å bli et behov, for å kunne dyrke kvalitetstid og egentid. Det er rett og slett blitt en viktig faktor for vår mentale og emosjonelle helse. Derfor velger stadig flere av oss å prioritere det langt høyere enn eksempelvis restaurantbesøk, oppussing og nye klær, forklarer hun.

Dette er reisemålene flest sikret seg under Black Friday:

  1. Kreta
  2. Kypros
  3. Rhodos
  4. Kroatia
  5. Epirus 

*Undersøkelsen ble gjennomført av Norstat på vegne av Apollo i august 2023. Undersøkelsen hadde over 1000 respondenter i alderen 18-70 år i både Norge, Sverige, Danmark og Finland.  

Kontakter

Om Apollo

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye