BDO

Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Del

Handelsbransjen forbereder seg på lavere omsetning, særlig innen dagligvarehandelen. De få selskapene som likevel tror på vekst, gjør det først og fremst på grunn av økt salg av lavprisprodukter. Stadig flere kunder velger rimeligere produkter, og bransjen ser en tydelig trend hvor kundene er langt mer prisbevisste enn før.

Lasse Andersen, revisjonspartner for handel, og Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO.
Lasse Andersen, revisjonspartner for handel, og Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO. Foto: Karoline Sandvik Hernar/BDO.

- Alle piler peker i retning av at langt flere i år vil feire lavprisjul, hvor de har valgt de rimeligste alternativene i butikken, sier Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO. – Dette gjelder både de varene som finner veien til matbordet, og de du finner under juletreet.

Det er økt rente og høyere levekostnader som fører til at norske forbrukere oftere ser på prislappen. Selskapene på sin side venter lavere omsetning som følge av den reduserte kjøpekraften. Dette kommer frem i resultatene fra årets Handelsundersøkelse, hvor rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO har innhentet svar fra 200 CFOer i norske handelsvirksomheter.

Det siste året har salget av lavprisprodukter for alvor skutt fart, og det ser også ut til at det er disse produktene forbrukeren vil velge i tiden fremover.

- Kundene er absolutt mest prisbevisste når de handler matvarer, noe vi ser at dagligvarebransjen tar på alvor, sier Kristiansen. – Her har utvalget av lavprisprodukter eksplodert, og butikkene er flinke til å se kundenes behov og gi gode tilbud.

Han trekker frem at det også i tiden fremover vil være viktig å legge til rette for et bredt og godt utvalg av lavprisprodukter, både for å møte kundenes behov og øke salg og markedsandeler. 

Under pandemien fikk netthandelen et stort oppsving, men denne veksten har nå avtatt. Likevel viser det seg at nettbutikker fortsatt er det viktigste utstillingsvinduet, ettersom åtte av ti kunder undersøker produkter på nett før de kjøper det i butikken. Årets Handelsundersøkelse viser at mange av virksomhetene har tro på omsetningsvekst i nettbutikkene fremover.

- Når flere satser på nettsalg og ønsker å øke omsetningen der, stiller det stadig høyere krav til IT-sikkerheten, forklarer Lasse Andersen, revisjonspartner for handel i BDO.

Han advarer også mot at for få handelsvirksomheter har fått på plass gode beredskapsplaner, til tross for at frykten for uønskede hendelser er høy.

- Her har bransjen en jobb å gjøre, utfordrer Andersen.

Les hele rapporten på BDO.no. 

Kontakter

Bilder

Lasse Andersen, revisjonspartner for handel, og Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO.
Lasse Andersen, revisjonspartner for handel, og Kjell-Fredrik Kristiansen, bransjeleder for handel i BDO.
Last ned bilde

Om BDO

Nye ideer. Ambisiøse planer. Store drømmer. Over hele landet jobber tusenvis av virksomheter og organisasjoner hardt for å skape verdier. Og over hele landet er BDO til stede for å hjelpe dem. Vi er et autorisert regnskapsførerselskap og internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap med dypt fotfeste i norsk samfunns- og næringsliv. Vi kjenner utfordringene, ser mulighetene og engasjerer oss sterkt for at kundene våre skal nå målene sine.

I Norge har vi nær 2000 ansatte og 60 kontorer over hele landet. Våre kunder er alt fra store, verdensomspennende selskaper til små og mellomstore bedrifter. Vi har kunder fra de fleste bransjer i både privat og offentlig sektor.

Internasjonalt er BDO til stede i 164 land og teller mer enn 111 000 ansatte. Ved behov, samarbeider vi med store deler av nettverket om både internasjonale og nasjonale kunder.

Følg pressemeldinger fra BDO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BDO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BDO

Frykter permitteringsbølge og konkurser i bygg og anlegg23.10.2023 13:34:46 CEST | Pressemelding

Bygg- og anleggsbransjen er soleklart på topp når det gjelder konkurser. 2.kvartal i år var det hele 325 konkurser, noe som er en økning på 12 prosent fra samme kvartal i fjor. Statistikken for 3. kvartal viser at trenden dessverre fortsetter. Med flere rentehevinger både bak oss og trolig foran oss, i tillegg til bråstoppen i boligmarkedet, er det ingen grunn til å tro at dette vil snu med det første.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye