XPENG G9 er «Folkets Favoritt 2024»

Del

28. november 2023 – I en svært spennende konkurranse har leserne av Dagbladet, DinSide og Elbil24 gjennom en hel måned stemt frem sin favorittbil i kampen om å bli «Folkets Favoritt 2024». Resultatet er klart, og XPENG G9 trakk det lengste strået. I et tett kappløp holdt XPENG G9 ledelsen helt til siste slutt, og dro seieren i land med 15,22 prosent av stemmene, noe som er en enorm bragd.

«Folkets Favoritt» er en del av den prestisjefylte kåringen «Årets Bil 2024» som for nittende året på rad gjennomføres av Dagbladet, i samarbeid med DinSide og Elbil24. Det er kun leserne som har stemt, og bilmodellen med flest stemmer blir kåret som «Folkets Favoritt». På listen over de nominerte var det 18 ulike bilmodeller. Av disse har 7 modeller gått videre som finalister til kåringen av «Årets Bil 2024», som vil bli annonsert 5. desember. XPENG G9 er blant disse 7 finalistene.


Imponerende prestasjon

XPENG har nå markert seg historisk ved å bli det første kinesiske bilmerket som mottar denne prestisjetunge utmerkelsen. De har overgått veletablerte konkurrenter og sikret seg seieren, en imponerende prestasjon som bekrefter at XPENG på rekordtid har hevet seg til et svært høyt nivå. Prisen representerer ikke bare en seier for merket, men også en anerkjennelse av et engasjement for innovasjon og kvalitet.

Managing Director i Xpeng Motors Norway, Claes Persson, uttrykker stor takknemlighet for denne prisen som er stemt frem av folket.

- Dette anser vi som en utrolig høythengende pris, spesielt fordi det er folkets direkte støtte som har utpekt oss som vinner, noe som betyr enormt mye for oss. Vi ser nå med spenning frem til å videreutvikle våre nåværende og kommende elbilmodeller.

Fortsatt med i kampen om "Årets Bil 2024"

Men denne seieren har en dypere betydning. Resultatene fra «Folkets Favoritt» blir vurdert som en ekstra jury i kampen om den høythengende tittelen «Årets Bil 2024». Med andre ord, seieren i «Folkets Favoritt» styrker også XPENG G9’s potensiale for å vinne «Årets Bil 2024».

XPENG G9 har fått en enorm respons denne høsten, inkludert en sekser på terningen i en grundig test av Elbil24, og overskriften «Denne er rett og slett sensasjonelt bra», fra Motor. Fagredaktør i Elbil24, Fred Magne Skillebæk, har mange lovord å komme med etter den omfattende testen:

- Det var svært tett i toppen, men så var det også sterke konkurrenter XPENG til slutt feide av banen. På slutten dro XPENG kraftig fra, og endte til slutt opp med 15,22 prosent av stemmene. Nummer to nådde 13,88 prosent.


XPENG har startet utlevering av G9 til kundene og XPENG G9 er den sjette mest registrerte elbilen i Norge hittil i november. Det er en sterk prestasjon i et krevende marked preget av generell nedgang.

XPENG G9 demonstrerte sin overlegenhet i en tett konkurranse, og her kan man se hvordan folket stemte:

Xpeng G9

15,22 %

BMW i5

13,88 %

Mercedes-Benz EQE SUV

  9,76 %

Fisker Ocean

  9,63 %

Nio EL6

  7,88 %

Nio ET5/ET5 Touring

  7,88 %

Lexus RZ 450e

  5,88 %

Hyundai Ioniq 6

  5,21 %

Lotus Eletre

  4,42 %

Lucid Air

  4,20 %

Opel Astra electric

  2,89 %

Jeep Avenger

  2,72 %

BYD Seal

  2,70 %

Peugeot E-308

  2,55 %

Kia EV9

  1,91 %

Smart #1

  1,59 %

Honda e:Ny1

  1,14 %

Seres 5

  0,53 %

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om oss

XPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 50 % av de over 10.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er tilstede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

Oppdatert XPENG G9 tilbyr nye, smarte løsninger og økt nyttelast15.5.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Den romslige og smarte elektriske vinneren av Folkets Favoritt-kategorien i Årets Bil-kåring, XPENG G9, får nå en fornyelse som gjør livet enda mer behagelig for sjåføren. Modellen som kan hurtiglade med opptil 300 kW takket være 800V-teknologi, blir nå enda mer brukervennlig ved at den oppdaterte modellen tilbyr trådløs Apple CarPlay og Android Auto. Dette gir XPENG-eiere enda mer frihet til å bruke sine favorittapper underveis. I tillegg kommer det en rekke forbedringer i interiøret, og ekstra gledelig for norske kunder er det at den maksimale nyttelasten har blitt økt. Bilen forventes å være tilgjengelig hos de norske agentene til høsten.

Nye XPENG G6 er årets mest spennende elbil-utfordrer – får norgespremiere 11. april på SHE Conference i Oslo Spektrum2.4.2024 11:30:59 CEST | Pressemelding

Oslo, 2. april 2024 XPENG følger opp suksessen XPENG G9 med en helt ny modell på det norske markedet: XPENG G6. Den elektriske, høyteknologiske, coupé-SUVen sikter seg inn mot det populære mellomstore SUV-segmentet. Med dette fyller XPENG et viktig segment i sin portefølje, og forventningene er høye. XPENG G6 har det som skal til for å bli en storselger i Norge, med en vinnende kombinasjon av konkurransedyktig pris og ledende spesifikasjoner som svært høy ladehastighet (opptil 280 kW) og WLTP-rekkevidde på inntil på 550 km. Bilen får avansert programvareteknologi, i tillegg til god plass, høy komfort og et svært høyt nivå av standardutstyr. Dette fører til at XPENG G6 har alt som skal til for å vinne nordmenns hjerter. Bilen kan velges med to ulike batteripakker og motorer, som gir et valg mellom bakhjulsdrift og Norgesfavoritten firehjulstrekk. XPENGs linjelekre SUV kan bestilles fra mai og vil være på plass hos agentene i løpet av tredje kvartal.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye