Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen vil styrke det maritime samarbeidet med Storbritannia

Del

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har reist til London for å styrke det maritime samarbeidet mellom Norge og Storbritannia. Mandag deltok hun på generalforsamlingen i Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO), og møtte den britiske juniorministeren med ansvar for maritim transport, Lord Davies.

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap)
Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) NFD

- Storbritannia er vår viktigste maritime partner, og det er stor etterspørsel etter norske løsninger både i Storbritannia og EU. Jeg er opptatt av å synliggjøre det arbeidet Norge gjør på dette feltet og styrke samarbeidet med britene, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap). 

Maritim sektor er viktig for norsk økonomi, og kommer til å spille en viktig rolle når Norge nå går inn i det grønne skiftet. Regjeringen har ambisjon om å halvere utslippene fra innenriks sjøfart og fiske innen 2030.

- I årene som kommer så skal maritim næring kutte utslipp og øke digitaliseringen. Det vil gi nye muligheter for aktivitet og arbeidsplasser. En av mine viktigste oppgaver er å sørge for at Norge kan styrke sin posisjon som en ledende global aktør innenfor nye og grønne maritime løsninger og tjenester, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye