Norges Kampsportforbund

Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Del

Norge deltok med fire utøvere under årets europamesterskap i Ju-Jitsu, som ble arrangert fra 23.-25. november i den kroatiske hovedstaden Zagreb. Huseyn Abaszada (32) fra Oslo ble historisk da han som tidenes første nordmann tok EM-medalje herrenes -69kg i jiu-jitsu-gren, tilsvarende Brazilian Jiu-Jitsu.

Huseyn Abaszada med EM-bronse i jiu-jitsu
Huseyn Abaszada med EM-bronse i jiu-jitsu

Abaszada som representerer Oslo Karate Klubb gikk gjennom 7 tøffe kamper på veien til sin og Norges første offisielle EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu (6 seire, 1 tap). Det ble til slutt en svært nervepirrende kamp mot israelske Yarin Chikri i bronsefinalen, der han til slutt sikret bronsemedaljen i en klasse som talte 23 utøvere.

Kjent profil

- Huseyn er en kjent figur i det norske kampsportmiljøet og har en lang merittliste innen andre BJJ-organisasjoner, samt gått kamper i Mixed Martial Arts (MMA). Det er svært gledelig at en profil som ham deltar i dette EM og tar en historisk medalje for Norge. Å måtte vinne seks kamper på veien til en mesterskapsmedalje er svært imponerende og vitner om en stor prestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Se stevnetreet fra klassen til Abaszada her.

Offisielt EM

Europamesterskapet ble arrangerte av Ju-Jitsu International Federation (JJIF) som er det internasjonalt godkjente forbundet for utøvelse av Ju-Jitsu-grener av GAISF. Det finnes flere organisasjoner som også organiserer stevneaktivitet i innen tilsvarende grener, men det er altså JJIF som er det internasjonalt anerkjente særforbundet som norsk idrett gjennom Norges Kampsportforbund har sitt medlemskap i.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Norges Kampsportforbund (NKF)

Kampsportforbundet er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). NKF er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter, hvorav 5 medlemskap i internasjonalt anerkjente særforbund av IOC/GAISF: kendo, wushu/kung fu, taekwondo, muaythai/thaiboksing og jujutsu/jujitsu.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye